Se cauta ingrijitori batrani germania. Cum te poti angaja

ingrijitoare batrani

Asa cum scrie in titlu astazi voi incerca sa ajut comunitatea printr-o informatie legata de locuri de munca pentru ingrijitoare batrani germania. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in strainatate, cu masa si cazare inclusa atunci fiti atenti la articolul asta, unde va voi oferi toate detaliile necesare obtinerii unui loc de munca ca personal ingrijire batrani in Germania.

O sa va intrebati, ce-mi iese daca va dau pontul asta. Absolut nimic, stiu ca sunt persoane dornice de un loc de munca in strainatate, cu contract, cazare, asigurare medicala, fix ca la carte. Motivul pentru care doresc sa ajut este ca si eu am avut timp de 5 ani grija de bunica mea, Dumnezeu sa o ierte, bolnava de Alzheimer. Nu exista boala mai rea decat boala uitarii asa cum ii zic eu, in astia 5 ani de experienta cu un bolnav de Alzheimer pot sa va zic ca m-as duce si eu in Germania ca ingrijitor de persoane varstine. Batranii sunt ca niste copii de la o varsta, sunt foarte neajutorati si au nevoie de dragoste si grija ca si un copil mic.

Nu este o munca usoara deloc, va zic din start, iar cine crede ca merge sa fentezi munca, se inseala amarnic. A avea in grija o persoana varstnica inseamna responsabilitate maxima. Este o munca frumoasa, nobila, pentru oameni dedicati, deci nu pentru oricine.

Statisticile spun ca din Europa de Est au plecat de-a lungul anilor doar pentru a ingjiri batrani peste 500.000 de persoane printre care siingrijitoare batrani persoanal calificat din Romania. Unii au plecat pentru un trai mai bun, pentru conditiile civilizate din tarile vestice, altii pentru a capata experienta in campul muncii samd.

Am luat legatura cu doamna Vasilica, vecina mea de scara, ea a mai fost plecata ca ingrijitoare de batrani in Germania. Mi-am notat ca un fel de interviu experienta sa in Germania. In randurile de mai jos voi reda in detaliu experienta doamnei Vasilica ca ingrijitoare batrani.

Cand ati plecat prima oara si cat ati stat in Germania?
Am plecat in ca si ingrijitoare in anul 2017 am stat pana in toamna anului 2019 apoi am revenit in tara deoarece am avut niste probleme de rezolvat in familie. Un deces mai exact. Am revenit in Germania in iarna lui 2019 pana acum 4 saptamani cand m-am reintors in tara.

Cum a fost exeperienta dvs. ca si ingrijitoare de persoane varstnice in Germania?
Prima oara mi-a fost greu, si nu mi-a fost greu din punct de vedere al muncii ci mi-a fost greu sa ma acomodez cu tara. Eu fiind obisnuita cu Romania. Credeti-ma ca te obisnuiesti repede cu Germania, mai ales ca locuiam intr-un orasel mic fix ca si orasul meu din Romania, Barlad.

Ce varsta au avut batranii pe care i-ati igrijit?
Prima oara cand am plecat in Germania, am lucrat la o familie unde am ingjrijit doi batrani, sotul avea 77 iar sotia avea 75. Niste batranei tare draguti si amabili. Am primit ajutor la inceput si din partea rudelor celor doi batrani. Veneau copii destul de des la noi in vizita, ori sa ne ajute ori sa isi vada parintii.
A doua oara a fost mai dificil, a trebuit sa ingrijesc un batran in etate de 79 de ani cu Alzhaimer. Nu a fost usor prima luna insa m-am obisnuit, avea si un carucior cu rotile, ii placea enorm sa iasa in parcul din vecinatate, zic ii placea pentru ca din pacate a decedat la doua sapamani de la intoarcerea mea in tara. Mi-au transmis rudele telefonic aceasta veste nefericita. Dumnezeu sa il ierte!

Cum au fost conditiile? Cazarea, mancarea, banii primiti au fost dati la timp?
Eu am plecat printr-o firma care ofera locuri de munca pentru ingrijitoare batrani germania, o colega de la fabrica de confectii unde am lucrat pana s-a inchis mi-a zis de firma asta si tot asa si ea a plecat prin intermediul lor. Am avut cazare asigurata in casa batranilor pe care ii ingrijeam, mancarea era gratuita, cumparam eu si gateam ori de aducea cateodata rudele batranilor cele necesare, de exemplu alimente mai grele ce se pot transporta cu o masina. Faceam impreuna cumparaturile in weekend cand veneau sa isi vada parintii.
Am avut asigurare medicala, acte in regula, absolut tot, iar de salariu nu s-a pus problema. In tara abia traiesti sau te fura patronul, ce era sa fac? Sa vand la magazin la patron si sa ies lipsa si tot eu plateam. Am zis ca merg acolo unde muncesc dar si castig bani fara discutii. Nu vezi ce-i in tara asta? Dezastru! Pleaca pana si tinerii. Ti se rupe sufletul dar ce sa-i faci?

Tanti Vasilica, v-ati mai duce iar in Germania pentru a ingriji persoane varstnice?
Sigur, am venit acasa pentru ca imi era dor de familie si trebuia sa rezolv aici si cu niste acte privind o mostenire. Vreau sa mai stau o luna acasa apoi plec iar, cu banii castigati in Germania ca ingrijitoare batrani am reusit sa imi renovez casa de la tara si am dat si niste bani copiilor sa ii ajut si pe ei. Atat cat am, pentru mine oricum este deajuns. Ii ajut si eu cum pot si cat pot. Au de munca dar tot copii mei sunt.

Ce mesaj trimiteti celor care sunt la inceput si vor sa plece in Germania pentru a ingriji persoane varstnice?
Le transmit sa mearga cu sufletul deschis, sa se astepte ca vor munci dar vor castiga pe masura, atat material cat si satisfactia de a avea grija de un OM!

Multumesc tanti Vasilica, sa ne auzim sanatosi cu totii!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.