Optimizare SEO pentru blog? Da, va rog!

motoare de cautare

Stiti ce ma nemultumeste cel mai mult de cand scriu pe acest blog? Faptul ca nu sunt multumit de felul in care este indexat in motoarele de cautare si aici nu ma refer doar la Google. Nu de alta dar chiar vreau sa ajunga postarile la cat mai multi dintre cititori, deja comunitatea care s-a strans de-a lungul anilor pe acest blog, si chiar tin sa va multumesc pentru interactiunile voastre si pentru faptul ca ma cititi, insa as dori sa atrag cat mai multi cititori pe blog cu articole cat mai utile.

Daca ma urmariti de foarte mult timp stiti ca scriu despre tot felul de patanii de-ale mele, cum ar fi aventuri pe la stomatolog, ori de pe unde imi cumpar pisesele pentru masina. Revenind la optimizarea seo pentru blogul meu, sunt de parere ca cea mai buna metoda este sa lasi munca de specialist seo in mana expertilor. Prefer sa scriu si de partea de seo sa se ocupe cineva cu experienta, de ce? Pentru ca jobul de specialist SEO inseamna munca full time, trebuie sa fii la curent cu ultimele trenduri, updateuri, trebuie sa verifici constant si sa imbunatatesti articolele chiar si cele vechi cu noile criterii de cautare le vizitatorilor, alegerea cuvintelor cheie etc.. Pare o munca usoara dar va spun sigur ca nu este deloc.

În ultimii ani, SEO a devenit un fel de marketing integrat. Nu mai este suficient să adaugi niște cuvinte cheie în titlu. Trebuie să ții cont de unde sunt elementele poziționate, cât de repede se încarcă website-ul și multe alte aspecte tehnice, legate de conținut, persuasiune si vânzări.

Optimizare seo poate sa aduca beneficii pe termen lung unui blog ba chiar poti castiga si ceva bani odata cu cresterea traficului, nu faci avere dar reusesti sa-ti achiti cel putin gazduirea si cine stie cu ceva munca in plus si cu putin noroc ceva profit decent peste plata gazduirii.

Inainte de apela la o agentie seo noteaza-ti care sunt asteptarile tale in sase luni sa zicem. La ce numar de vizitatori te gandesti, ce probleme tehnice are blogul, poate se incarca greu si vrei sa fie mai rapid, unul dintre factorii importatani in indexarea unui site este viteza de incarcare.

Cuvintele cheie, fa-ti o lista de cuvinte cheie care vrei sa apara pe prima pagina a motoarelor de cautare, nu uita totusi sa verifici si cat de cautate sunt acele cuvinte cheie de catre vizitatori. Nu vrei sa lucrezi degeaba si sa indexezi cuvinte cheie cu un numar de catari foarte mic.

Nu uita sa scrii pentru cei care te citesc nu pentru motoarele de cautare, eu cred ca cel mai important lucru este sa respecti si bunele practici impuse de catre motoarele de cautare insa nu exagera, scrie pentru cei care te apreciaza, adreseaza-te lor in primul rand.

O sa vad cum fac si ma voi documenta in continuare despre ce inseamna optimizare site, poate incet, incet voi reusi sa ajut cat de cat pe cei care imi vor oferi servicii SEO. Nu de alta dar nu sunt total atehnic si daca pot sa ajut o voi face si eu.

Nu uitati in cazul in care aveti un magazin online sau orice alta afacere online primul lucru pe care il recomand dupa ce dati drumul la treba sa incheiati si un contract cu o agentie SEO, nici nu stiti cat de mult va poate ajuta serviciile lor mai ales ca acum exista o concurenta acerba in online, fiecare vrea sa vanda, sa aiba profit si nu ii condamn. O afacere trebuie sa produca, astfel o agentie va poate ajuta enorm de mult.

3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.