Singurătatea

Uneori, fără să vrem, singurătatea își face loc în inimile noastre. Acum, mai mult ca oricând, ea își facesimțită prezența cu fiecare zi care trece. Dacă trebuie să stai în auto-izolare în propria casă, fără cineva drag, atunci cu siguranță vei începe să te simți sigur. Chiar și eu am pățit asta în ultimele zile, parcă nimeni nu era alături de mine, toți se aflau atât de departe, prinși cu propriile probleme.

Îmi este dor să ies iar afară din casă, să merg la magazin și să port discuții inutile cu vânzătoare. Pur și simplu mă relaxează să știu că am cu cine vorbi, cu cine împărtăți impresii. Până acum nu îmi dădeam seama că mergeam cel mai des la magazin doar pentru a avea cu cine să schimbo vorbă. Mereu vânzătoarea mă întâmpina cu acel zâmbet larg și găsea ceva de discutat.

Acum, merg rar la magazin, iar vânzătoarea nu mai stă la discuții. Teama virusului e prezentă în inimile tuturor. Geamurile apărute în magazine ne delimitează total contactul. Durerea este uneori mult prea mare, chiar dacă suntem aproape ne simțim la mii de kilometri distanță.

Tortuși trebuie să ne gândim că toate acestea vor trece curând. Ne vom putea întoarce la viața de zi cu zi și cred eu vom învăța să apreciem mai mult tot ce ne oferă cei din jur. Vom învăța să le zâmbim oamenilor singurii, să nu îi judecăm pe cei care pur și simplu stau pe o bancă fără a face nimic.

Vom învăța să respirăm din nou și să legăm prietenii. Vom învăța să îi apreciem pe cei dragi și să iertăm mai ușor. Cred că o perioadă de timp vom renunța și la internet, ne vom bucura de contactul fizic cu alte persoane, de o masă în oraș sau de o petrecere.

Până atunci vă doresc să rămâneți sănătoși și voioși. Nu uitați să zâmbiți.

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.