Orice afacere are nevoie de paza si securitate

Indiferent de domeniul in care activeaza o afacere, exista cateva aspecte ce transcend si ajung sa fie cruciale pentru buna functionare a acelei afaceri. Pe langa nevoia unui departament contabil, si unul de resurse umane, un alt department ce trebuie sa se afle mereu in atentia antreprenorilor este paza si securitatea.

Fie ca vorbim despre companii mari cu  multe sedii sau cu sedii mari, fie ca vorbim de companii mai mici dar care dispun de bunuri mobile si imobile care valoreaza multi bani, securitatea si paza este esentiala pentru bunul mers al afacerii. Cu toate acestea, cel putin in fiecare luna auzim la stiri cum o companie oarecare a fost pradata de hoti si proprietarul a ajuns aproape a faliment din cauza pagubelor majore. Nu vreti sa fiti in locul lor, nu-I asa?

Atunci de ce nu acordati mai multa atentie si acestui aspect? La nivel national exista sute de companii care se ocupa cu asigurarea securitatii unui perimetru, insa majoritatea lucreaza cu institutiile publice care au nenumarate sedii descentralizate, dar si cu numeroasele scoli, mai ales din mediul urban. Tot la nivel national exista mii de firme si companii mici, mijllocii sau mari care prefera sa investeasca in sisteme informatice de supraveghere, in loc de servicii de paza umana. Desigur, fiecare proprietar este liber sa aleaga solutia optima pentru problema sa, insa un sistem de supraveghere nu este mereu suficient pentru a pastra intacta integritatea companiei.

Interventia agentilor de securitate poate face diferenta intre succes si faliment, tocmai datorita faptului ca nu reprezinta un sistem static de paza. Turele de 24 de ore pe zi, controalele periodice si puterea de reactie sunt aspecte pe care un sistem de supraveghere le poate atinge doar partial, iar in unele cazuri chiar deloc. Si atunci, de ce sa ne expunem afacerea unui risc care poate fi acoperit destul de usor, doar cu ajutorul serviciilor de paza si securitate?

Majoritatea antreprenorilor considera ca paza umana poate fi scumpa, insa exista companii care isi ofera serviciile la un cost relativ mic, mai ales daca este vorba de contracte pe durate lungi.

Daca serviciile de paza umana ar fi putut fi inlocuite cu succes, atunci cum va explicati faptul ca, deocamdata, inca angajam gardieni sau bodyguarzi care sa ne apere bunurile sau persoanele dragi? Pentru ca tehnologia inca nu a ajuns la nivelul superior de reactie sau interactiune de care doar oamenii sunt capabili. Profesionistii considera ca daca fiecare companie si fiecare institutie financiara sau nefinanciara ar angaja servicii de paza si securitate criminalitatea ar scade cu mai mult de 90 %. Un procent destul de ambitios, nu-i asa? Insa vestea buna este ca este complet realizabil, si asta doar cu un buget limitat.

In plus, uneori, in anumite situatii, oamenii sunt mai de incredere decat orice sistem de supraveghere. Alegeti compania de paza care isi antreneaza bine angajtii si care ii rasplateste pe masura. Un gardian bine platit va fi de neinfluentat atunci cand persoane negative ar incerca sa il influenteze. Alege intelept gardienii pentru compania ta si uita de griji.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.