C.A.R. Top Invest Craiova te învață să economisești
Economisirea de bani este un obicei financiar esențial pentru orice persoană sau familie. Indiferent de venitul pe care îl câștigi, economisirea regulată a banilor poate avea un impact semnificativ asupra stării tale financiare pe termen lung.
Una dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să economisești bani este pentru a avea o rezervă de fonduri de urgență. În cazul în care apare o situație neașteptată, cum ar fi o pierdere de loc de muncă sau o problemă medicală, o rezervă de economii poate fi esențială pentru a face față crizei financiare și a evita datorii mari.
Economisirea regulată poate ajuta, de asemenea, la atingerea obiectivelor financiare pe termen lung. Fie că dorești să economisești pentru achiziționarea unei case, a unei mașini sau pentru a investi în educația ta sau a copiilor tăi, economisirea constantă a banilor poate să te ajute să îți atingi obiectivele financiare mai rapid și mai ușor.
Ce instrumente de economisire putem folosi?
Există mai multe instrumente și modalități prin care poți economisi bani. Fie că vorbim despre economisire cu ajutorul depozitelor sau prin acțiuni/obligațiuni sau cu ajutorul unei Case de Ajutor Reciproc, toate vin cu avantaje și dezavantaje. Tocmai de aceea este foarte important să analizăm ce variantă ne oferă cele mai multe beneficii și cum reușește ea asta.
Conturile de economii sunt, probabil, una dintre cele mai simple și accesibile modalități de economisire. Acestea sunt disponibile în majoritatea băncilor și oferă dobânzi mici pentru depozitele de bani. Spun că sunt simple pentru că te duci la bancă și le faci, totuși ele vin cu multe lucruri „ascunse cu text mic” și la final te poți trezi cu surprize.
Acțiunile și obligațiunile sunt alte instrumente populare de economisire. Acțiunile reprezintă o parte din proprietatea unei companii și pot oferi o rentabilitate foarte mare, dar pot fi, de asemenea, foarte volatile. Obligațiunile sunt datorii emise de guverne sau companii și oferă dobânzi fixe. La achiziția acestora trebuie să ai mai multe informații pentru a te asigura că la final vei ieși în câștig.
O altă modalitate de economisire sunt casele de ajutor reciproc. Acestea sunt organizații non-profit în care membrii contribuie cu sume lunare sau săptămânale. Pentru că mie ele mi s-au părut cele mai atractive în continuare vă voi povesti mai multe despre ele. Iar pentru că este mai ușor să vorbim doar despre o organizație, am ales C.A.R. Top Invest Craiova.
Ce beneficii ne poate aduce investirea banilor la C.A.R. Top Invest Craiova?
Vorbim despre o oportunitate de economisire și investire a banilor prin intermediul C.A.R. Top Invest, o casă de ajutor reciproc din Craiova. Această metodă presupune participarea periodică la constituirea unui fond social, iar depunerile sunt bonificate cu o dobândă mare, care protejează economiile împotriva inflației. Această dobândă este mai mare decât media dobânzilor la instrumentele de economisire de pe piața financiar-bancară, ceea ce face această oportunitate foarte atractivă.
Economisiile sunt garantate de către Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc, ceea ce înseamnă că investitorii sunt protejați în cazul în care există probleme cu împrumuturile acordate. În plus, membrii C.A.R. Top Invest beneficiază de flexibilitate la retragere și de o dobândă calculată zilnic, în funcție de soldul personal disponibil. Vorbim despre o metodă de economisire ce ne aduce o dobândă de 10,03%/an+capitalizare.
Mai mult decât atât, investitorii nu trebuie să plătească niciun fel de comision pentru depunere, retragere sau administrare, iar dobânda primită pentru fondul social nu este impozitată. Aceste avantaje fac ca această oportunitate să fie cu atât mai atractivă. În plus, membrii C.A.R. Top Invest au acces la împrumuturi semnificative, ceea ce poate fi o oportunitate excelentă pentru a-și îndeplini obiectivele financiare.
În încheiere am ales 3 întrebări pentru cei de la Top Invest Craiova, iar cum voi primi răspunsurile le voi atașa aici:
1.Ce se întâmplă cu contul de economisire dacă titularul decedează sau se află în comă (Nu are el posibilitatea de a solicita banii, dar familia are nevoie de ei pentru o eventuală operație)?
La înscriere sau în perioada cât o persoană are calitatea de membru CAR, poate să desemneze împuterniciți. Există două clauze de împuternicire, una valabilă pe timpul vieții, adică împuternicitul are dreptul să facă operațiuni de depunere sau retragere în numele titularului și o clauză testamentară, care este folosită în caz de deces. Recomandăm membrilor să folosescă ambele clauze de împuternire, pentru a nu fi niciodată, ei sau familia lor, într-o situație ca cea descrisă de dumneavoastră.
Răspunsul direct este că există soluții legale care permit accesul la fondul social al unui membru, chiar și într-o stare medicală extremă, dacă acestă a desemnat împuterniciți. În cazul în care nu au fost desemnați, atunci familia nu poate avea acces la fondul social.
2. Există posibilitatea ca pe viitor suma pe care o primești să fie mai mică decât suma depusă inițial (apariția unei dobânzi negative)?
În niciun caz! Suma economisită ca fond social va fi tot timpul mai mare decât suma depusă, pentru că se adaugă dobânda primită. Acum, că dobânda anuală primită, este mai mare sau mai mică, depinde la CAR la CAR. Obiectivul C.A.R. Top Invest este să oferim o dobândă real pozitivă. România nu se va afla în următorii 50 de ani în situația de a avea dobânzi real negative la economisire. E greu să convingi populația să economisească, atunci cand îi spui că primește mai putini bani decât a depus. Noi, vom acordă o dobândă la fondul social, din care un membru să aibă un câștig net efectiv.
3. Ce înseamnă mai exact flexibilitate pentru depunere și retragere?
Flexibilitatea este un atribut care ne caracterizează. Înseamnă că un membru poate să facă depuneri sau retrageri de fond social, în orice zi. Dacă are economii le poate depune oricând în cursul lunii, dobănda se calculează la soldul zilnic. Nu trebuie să aștepte o zi anume, orice zi cu banii depuși la C.A.R., e o zi în care persoana în cauză, a câștigat dobandă. Se poate depune orice sumă. În cazul retragerii de fond social există un avantaj major comparativ cu depozitele bancare. Un membru C.A.R. Top Invest poate să țină banii depuși câte zile vrea, nu este condiționat, ca în cazul unui depozit bancar, de păstrarea banilor pe o perioadă definită de 3, 6, 12 luni, iar în cazul în care ai spart depozitul în această perioadă, ai pierdut dobânda. La noi este mai simplu, păstrezi banii 193 de zile, primești dobânda pentru cele 193 de zile. Acest aspect atrage multe persoane să economisească, pe lângă dobânda oferită, care este semnificativ mai mare decât toate celelalte opțiuni disponibile.