Este timpul pentru o poveste (8)

Nu ar fi incorect să spun că piața muncii pentru generația mea nu a fost altceva decât un incendiu de gunoi. Ca să nu mai vorbim de faptul că costul vieții a crescut ca o rachetă care trage în spațiu. Singura modalitate de a continua să plătiți facturile și de a nu rămâne în urmă este să luați totul cu grijă și să nu vă opriți niciodată din mișcare. Dacă te oprești să plângi pentru lucrurile care nu au funcționat în viață, te pune cu mult mai mult în spatele tuturor celor care nu au funcționat. Această adaptare grea de încărcare la vremurile în schimbare a făcut pentru genul de oameni care se scufundă cu capul întâi în căutarea lor mare. Ar fi ceva de care să fim mândri, dar această mentalitate poate provoca niște momente foarte jenante. Aceasta este a mea.

Am mers la facultate puțin mai târziu în viață, după ce am avut ceva experiență de muncă sub centură. La fel ca mulți oameni pe care îi cunosc, ni s-a vândut ideea greșită că o diplomă universitară ar duce la oportunități îmbunătățite și la muncă garantată. Realitatea acelui argument de vânzări a fost totuși cu mult diferită și când eram în ultimul meu semestru de școală, am început să-mi caut de lucru într-un domeniu stabil de carieră. Din păcate, am constatat că garanția de locuri de muncă a diplomei de facultate a fost o minciună totală. Cu împrumuturile pentru studenți care se îngrămădeau și îmi lipsea un loc de muncă plătit pentru a merge la școală, eram disperat să caut de lucru și am început să caut în afara opțiunilor mele obișnuite. Acest lucru m-a determinat să iau în considerare un loc de muncă de manager de birou la o casă de pompe funebre care a fost postat online. Știam foarte puține despre industrie, dar m-am gândit că nu poate fi prea diferit de conducerea unui cabinet stomatologic sau a unui depozit, așa că am mers pe ea. În mintea mea, am justificat trimiterea CV-ului meu la ei presupunând că voi răspunde la telefoane și voi scrie rapoarte bugetare.

Până la sfârșitul săptămânii, am primit răspunsuri de la managerul unității la care am aplicat. Era un om foarte amabil. M-a întrebat despre experiența mea și despre diploma mea de facultate. I-am spus că am o diplomă de management de birou și că aș fi potrivit pentru ceea ce anunțase anunțul lui de angajare. A făcut o pauză și a întrebat de ce vreau să lucrez în acest domeniu. I-am spus pentru că eram respectuos și dispus să-mi asum sarcini noi. Asta nu avea sens pentru un răspuns având în vedere contextul discuției, doar că nu știam că la momentul respectiv și omul de pe linie era uluit. Se părea că motorul de căutare pe care l-am folosit în căutarea unui loc de muncă a adus această listă la „recomandat pentru managerii de birou” și anunțul nu specifica, totuși, că era pentru un mortar și nu doar pentru un manager de birou. Bărbatul s-a gândit că încerc să-l fac ca un mortar și mi-a spus politicos că trebuie să merg la școală pentru a face asta. Eram atât de stânjenit încât am crezut că mă voi topi în scânduri.

Rezultatele acestei gafe ar fi ca data viitoare, înainte de a te angaja la un loc de muncă, să verifici din nou sarcinile și responsabilitățile pe care le necesită. De asemenea, pentru a fi sigur că verificați site-ul de postare original și nu un site de căutare de locuri de muncă terță parte, pentru că în contextul primei postări a jobului era evident pentru un mortar, spre deosebire de redirecționarea pe care am dat-o. Acum nu mă pot uita niciodată la o casă de pompe funebre fără să mă încânt la această amintire. Lucrul interesant pe care l-am învățat aici a fost că morții sunt niște oameni grozavi, iar omul cu care am vorbit a fost plăcut, în ciuda confuziei și a stânjenii. S-ar putea să fiu un idiot total care merge prin viață, făcându-L pe Dumnezeu să râdă cu fiecare pas greșit. Cel puțin știu că nu m-aș preface că sunt un mortar pentru a-mi plăti datoria și nu sunt atât de sigur că pot spune asta pentru unii dintre colegii mei.

P.S. poveștile nu sunt reale, sunt din imaginația mea sau de pe www.reddit.com

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.