Cum scapi de anxietatea provocata de pandemie

Cum scapi de anxietatea provocata de pandemie

Din nefericire traim intr-o perioada foarte delicata, de fapt intrega omenire trece printr-o perioada foarte greu de gestionat din punct de vedere emotional. Mai intai au fost lockdown-ul din cauza pandemiei si pentru unii a fost un soc. Un razboi cu un inamic nevazut care a lasat sechele foarte greu de reparat.

Apoi au urmat stirile cu zeci de mii de morti prin toate colturile lumii, mass-media cu sau fara voia ei provoaca o stare de anxietate si depresie in randul oamenilor. Si nu vorbesc doar de mass-media de la noi, urmaresc si presa straina unde, la fel, titlurile infricosatoare fac ca unele persoane mai slabe sa cedeze psihic. Mai nou depresia si anxietatea afecteaza si persoanele tinere. Ceea ce este un fapt foarte ingrijorator.

Daca in urma cu doi-trei ani imi spunea cineva ca va urma o pandemie i-as fi ras in nas. Efectiv nu as fi putut crede o asemenea afirmatie. Mi s-ar fi parut aberant sau o gluma proasta. Insa lucrurile nu stau asa iar viata bate filmul. Ce sfaturi poti urma atunci cand suferi de anxietate?

Renunta la a mai asculta stirile indiferent din ce tara sunt sau pe ce canal, strain sau din Romania.
Fa sport regulat, sportul ajuta enorm impotriva anxietatii
Incearca sa mananci mai sanatos. Mancarea junk contribuie si ea la anxietate si depresie
Plimba-te. Iesi in parc, mergi intr-o padure, fa ture de cartier insa nu sta in casa deoarece atunci cand te izolezi de lume minte ti-o ia razna. Suntem fiinte sociale.
Vorbeste cu prietenii apropiati. Fie ca te intalnesti cu ei fata in fata sau la telefon, suna-ti prietenii apropiati. Vorbiti despre absolut orice va trece prin cap. Socializeaza.
Fa-ti un program bine stabilit. Seteaza-ti obiective, targheturi si incearca pe cat mai mult posibil sa le duci la indeplinire. In momentul cand ai un scop minte lucreaza, astfel gandurile negre vor ezita sa apara.
Mediteaza, meditatia ajuta foarte mult.
Cand ai un moment de panica gandeste-te ce a declansat acel moment si incearca sa gandesti cat mai logic posibil daca este sau nu posibil sa se intample.
Gandeste logic, esti in siguranta.
Vezi un serial sau un film de comedie, sunt atatea filme sau seriale de comedie. Iti dau si cateva exemple, s-ar putea sa-ti placa: The Change-Up, We’re the Millers, Just Go with It, The Girl Next Door, Meet the Parents, Meet the Fockers, American Pie, Road Trip, Happy Gilmore samd.

Cere ajutor specializat. Nu te teme sa ceri ajutor de la oamenii specializati in domeniu deoarece cu depresia si anxietatea nu este de joaca. Sunt oameni care pot sa faca fata unui episod de anxietate si altii nu. Iti trebuie ajutor pentru a te obisnui sa traiesti cu aceste episoade mai putin fericite. De exemplu Dr. Laura Catană are cabinet in Str. Horea, Nr. 148A, Pianu de Jos si ofera ajutor specializat non-stop. Poti lua legatura si pe pagina de Facebook doctor-psi.ro.

La clinica dansei va puteti trata de:

Depresie
Tulburarea bipolara
Schizofrenie
Fobie sociala
Atacul de panică
Tulburarea de stres pos
Tulburarea obsesiv-comp
Dezalcoolizare
Dependența de etnobotan
Tulburari de personalitate

In cele mai multe cazuri cu ajutorul tau si al unei persoane specializate in domeniu poti scapa fara probleme de temerile pe care le ai. Stiu, este greu, simti ca iti pierzi controlul, nu mai ai aer, inima sta sa-ti sara din piept insa aceste stari nu sunt reale asa cum incerc sa le definesc pentru a trece peste ele cu usurinta. Vezi ce spun pacientii despre doamna Dr. Laura Catana si mergi cu incredere la un consult specializat.

Schimbarea incepe cu tine si de la tine!

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.