Sport si activitati in aer liber pe timp de pandemie

sport si activitati in aer liber

Inainte de pandemie eram mega sendentar as zice chiar lenes, stiti lenesul din Zootropia? Ei, fix asa ca lenesul ala eram, bine nu eram atat de lent ca el insa lenes grav.

Asta pana sa vina pandemia. In perioada aia am trecut prin cateva faze foarte interesante ca sa zic asa. Primele saptamani de pandemie, partea cu dezinfectatul clantelor si presului de la intrare, deja eram disperat cu dezinfectatul, cred ca am dezinfectat casa mai ceva ca intr-o farmacie. Apoi faza doi, uitatul pe geam si pus de intrebari existentiale gen, oare mai iesim din casa secolul asta? Si uite asa a trecut o luna, doua, trei de pandemie si inchisoare voluntara la domiciliu.

Uite asa am ajuns la concluzia ca nu exista nimic mai frumos decat libertatea, inainte de pandemie nu ieseam din casa atat de des si daca nu aveam chef sa ies o saptamana sau doua decat pana la magazinul din colt sa-mi iau un pachet de tigari si un suc, era in regula. Ei, cel mai aiurea este faptul ca atunci cand ti se impune sa stai acasa, atunci intervine acel factor aiurea. Inainte voiai sa iesi ieseai, nu voiai ok, fie.. dar sa nu-ti impuna cineva, atunci parca se transforma toata treaba intr-un fel de arest.

Sunt sigur ca sunt si alte personane care sunt in asentimentul meu la faza cu statul in casa fortat. Cumva devine deprimant gandul ca esti liber dar intr-un fel nu esti. Timpul a trecut, am reusit sa fac si vaccinul anti covid pentru siguranta mea si a celor apropiati mie, restrictiile s-au ridicat, sunt precaut dar mult mai relaxat cand vine vorba de iesitul afara.

Cum inainte nu voiam sa ies de lene sau lipsa de chef acum apreciez mult mai mult iesirile, spre exemplu, la padure. Nu pentru un gratar ci pentru o plimbare in liniste dupa o saptamana de munca agitata. Parca apreciez mult mai mult o simpla iesire in aer liber fata inainte de pandemie.

Si cum mi-am facut un obicei din iesitul in weekend (a facut si pandemia asta ceva bun, ne-a mai scos pe toti afara) am inceput sa fac si putin sport si activitati in aer liber.

Intr-un studiu publicat in anul 2019 s-a demonstrat ca exericitul fizic moderat-viguros, cu o durata de pana la 60 minute imbunatateste functionarea sistemului imun care duce la o scadere a imbolnavirilor in sezonul rece. De asemenea exercitiile moderate pe termen lung duc la o scadere a riscului de imbolnaviri. Intr-un alt studiu publicat intr-o revista medicala celebra s-a facut un studiu pe femei care au mers timp de jumatate de ora in continuu timp de 1 an, iar la final s-a facut o comparatie cu femei sedentare si s-a ajuns la concluzia ca persoanele active au avut, in medie, un numar de raceli la jumatate fata de persoanele non-active. Atunci cand s-a studiat fenomenul mai in profunzime s-a ajuns la concluzia ca sportul stimuleaza celulele albe din sange (leucocite) care lupta impotriva infectiilor. Intr-un alt studiu s-a demonstrat ca persoanele de 65 de ani care fac miscare, au un numar de celule imune comparativ cu persoane din categoria de varsta 30-40.

Echipamentul, pentru ca nu aveam un echipament de sport adecvat mi-l iau de pe platforma negociat.ro. Ce-i fain la ei este canalul de Youtube negociat.ro, unde poti gasi informatii despre produsele puse la vanzare. Apropo, sa stiti ca siteul este si marketplace asa ca daca aveti produse de vanzare le puteti lista foarte usor in platforma lor.

Revenind la echipamentele sportive, pe site puteti gasi o sumedenie de produse sportive de diferite tipuri, va place pescuitul? Ok, gasiti accesorii pe siteul negociat.ro, vreti miscare in aer liber ca si mine, la fel gasiti fix ce va trebuie pentru a va apuca de treaba. Pana la urma eu am ales niste produse de alergare de pe site pentru ca ma bate gandul serios sa trec la urmatorul nivel, de la mers la alergat, sper sa am destula vointa sa ma si tin. Desi cred ca o sa ma pot obisnui si voi face din alergat o obisnuinta.
In categoria de alergare de pe negociat.ro mi-a atras atentia o pasaruta pentru alergat. Cred ca o sa fie amuzant rau cu ea in spate si eu alergand ca un erou.

Daca aveti produse de listat in marketplace-ul lor ii puteti suna la numarul de telefon 0358 403 403 sau pe mail Serviciul Clienți suport(@)negociat.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.