Unde sa mergi cand ai o durere groaznica de masele si te afli in Sibiu

durere de masea

Nu exista pe lumea asta durere mai rea decat durererea de dinti mai ales durerea de dinti care te apuca in vacanta, prin vreun oras strain ca de exemplu prin Sibiu cum am patit in vacanta asta. Atunci sa vezi distractie, sa iei telefonul in miezul noptii si sa cauti urgente stomatologice sibiu ca-ti bubuie capul si ochii de durerea maselelor. Fix asa am patit in scurtul concediu de vara de anul acesta cand am fost intr-un asa zis „tur al Romaniei”. Nu, nu am plecat cu bicicleta si cu rucsacul in spate, o sa va povestesc si despre excursia prin tara cu alta ocazie, dar sa ne intoarcem la oile noastre „negre” din cauza durerii insuportabile de masele care m-a luat prin Sibiu.

Stiam ca am probleme inca dinainte de a pleca de acasa insa am ignorat, ba am luat un calmant, ba am mai trecut cu vederea durerea nefiind atat de acuta pana cand nu a mai tinut gluma. Grabita sa plec de acasa din cauza restrictiilor si a celor mai bine de 12 luni de carantina fortata la domiciliu m-am hotarat sa ma urc in masina si sa-mi vizitez rudele impartite prin toata tara ca nu se stie, cu virusul asta, daca mai apuci sa ii vezi si la anul (umor negru, sunt optimista, nu va speriati).

Si uite asa am ajuns la Sibiu, undeva pe la ora opt seara, plecata din Cluj-Napoca si cu ceva semne cum ca o maseaua imi pregateste o surpriza dureroasa. In fine, zic in gandul meu, lasa ca ajung in Sibiu si vad eu dupa aia ce fac, important ramane faptul ca am plecat in vacanta. Nimic mai gresit, nu faceti asta niciodata mai ales cand vine vorba de dureri de dinti, luati orice semn in serios ca nu-i de gluma.

De la ora opt pana pe la ora zece noapte am rezolvat problema cu ceva calmant, nu dau nume pentru ca nu-mi place sa recomand pastile fiecare caz in parte poate fi diferit la fel si reactiile alergice, ei dragii mei, dupa vreo patru ore gata, s-a terminat cu boieria, deja simteam ca-mi zboara capul de durere, bai dar durere de aia de-ti vine sa-ti scoti maseaua cu patentul. Da, stiu, destul de extrem dar asa ganduri iti trec prin minte cand te apuca durerea de dinti si sa-mi zica mie cineva contrariul ca-i dau durerea mea de masea sa vada cum este.

Bravoa fata, oras strain, toate cabinelete stomatologice din Sibiu inchise in toiul noptii, numai mie imi venea sa urlu ca lupul la luna. Dupa cam 10 minute de cautari minutioase am gasit un cabinet fix pe gustul meu, cu urgente medicale si radiologie dentara sibiu undeva pe strada Rennes 2, cam la 10 minute de mers de unde ma aflam eu. Am completat imediat formularul de contact iar dimineata am fost sunata de catre o doamna amabila de la receptie sa-mi rezolv problema. Discuta a fost scurta si la obiect iar cu 10 minute inainte de deschidere am si fost in fata cabinetului dentar. Am uitat sa precizez ca am avut norocul sa prind fix prima programare la dentist pe ziua respectiva.

Nici nu stiu cum sa-i multumesc doamnei doctor Adelina Ropota pentru ca m-a scapat de masea si de durerea de masea, efectiv nu am simtit pic de durere, niciun pic, zero, nada! Cat despre cabinet, mai curat decat intr-o farmacie, vorba romanului. Personal ultra-calificat si amabil mai ales ca eu am o teama cand vine vorba de dentist. Comunicarea a fost cea mai importanta parte, mi s-a explicat pas cu pas ce urmeaza, cum se va desfasura „operatiunea” cat va dura si ce trebuie sa fac dupa aceea.

Ca idee:

Romanii ocupa ultimele locuri in topurile care masoara nivelul de curatare a dintilor. Desi se constata de la un an la altul mici schimbari, progresele sunt nesemnificative, intrucat si cei care incep sa fie preocupati de igiena dentara, o fac gresit. Degeaba consuma un roman aproape doua tuburi de pasta de dinti pe an, daca foloseste aceeasi periuta in tot acest interval, iar ata dentara si apa de gura nu apar niciodata pe lista de cumparaturi.

Existenta unor dinti sanatosi depinde doar de o igiena orala atent si corect realizata, acelasi lucru il recomand si eu mai ales ca pana acum mi-am pierdut doua masele si nu mai stiu cate dureri de dinti ingrozitoare am avut. Deja la sase luni voi merge la medicul stomatolog pentru un control pentru ca a doua oara nu vreau sa mai trec prin chinuri groaznice in miezul noptii. Norocul meu ca am dat peste niste oameni super profi la Sibiu altfel sigur scoteam maseaua cu patentul, dap, nu glumesc.

Revenind la cei de la totaldent din sibiu, mi-a placut faptul ca investesc masiv in tehnologie de ultima generatie pentru tratamentele orale de exemplu tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare / reconstrucție dentară la nivel mondial. Sistemul poate realiza într-o singură vizită la stomatolog: amprenta dentară digitală (fără mulaj); frezarea lucrării dentare necesare; finisarea lucrării. Medicul stomatolog iți poate cimenta lucrarea în cursul aceleiași zile.

CEREC CAD CAM depășește orice altă tehnologie existentă prin rapiditatea și acuratețea cu care contribuie la realizarea pieselor protetice (punți dentare, coroane, fațete, încrustații sau pivoți). Tehnologia CEREC CAD CAM şi-a câștigat supranumele „One hour dentistry”, fiind considerată o noutate în domeniul stomatologiei.

Microscop Leica M320 Advanced II

Pentru cine mai are nevoie ar mai fi:

Laser stomatologic Waterlase iPlus 2.0
Laserul stomatologic Epic X Biolase
Microscop Leica M320 Advanced II si asa mai departe.

In fine, nu vreau sa va incarc memoria cu tot felul de denumiri complicate, cand sunteti in Sibiu si aveti nevoie de un cabinet stomatologic mergeti neaparat la Total Dent.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.