Totul despre încălzirea prin pardoseală

Oare sunt singura persoană care s-a săturat să coboare din pat direct pe parchetul rece? Pur și simplu oricât ar fi de cald în cameră imediat simt răcoarea de la parchet. Acest lucru mă enervează de cele mai multe ori, mai ales atunci când tot ce îmi doresc este să merg fără papuci prin casă. Cred că acest lucru este foarte important și în cazul familiilor cu copii. Nu doar o dată am văzut părinți care își lăsau copii pe jos, chiar dacă podeaua era rece. Acest lucru nu este bun pentru că ei pot răci. Cu toate acestea există o rezolvare foarte simplă pentru această problemă. Mai exact putem opta pentru încălzirea prin pardoseală. Pentru a face acest lucru avem nevoie de mai multe produse, toate acestea sunt disponibile la această adresă: https://www.quickshop.ro/incalzire-pardoseala-protectie-inghet-c69-p1

Dacă veți intra pe link-ul de mai sus veți vedea că există mii de produse pentru acest serviciu. Cu toate acestea ele nu se folosesc toate. Din contră trebuie mai întâi să decidem cum vrem să se facă încălzirea și mai apoi să cumpărăm produsele necesare pentru proiect. În felul acesta nu vom ajunge să deținem mai multe materiale decât avem defapt nevoie.

Câteva mituri legate de încălzirea prin pardoseală

Înainte de a începe să povestim despre câte tipuri de încălzire există, haideți să vă povestesc câteva mituri și cât de adevărate sunt ele. Sunt sigură că voi deja v-ați gândit la unele dintre ele, deci consider că în felul acesta vă pot ajuta.

  • Mă vor arde tălpile de la încălzirea prin pardoseală? Nu, nici nu veți simți foarte tare căldura, se va observa o diferență, dar nu foarte mare. Mai exact veți simți că nu mai este parchetul rece, dar nu vă veți arde.
  • Dacă se strică ceva voi rămâne permanent fără încălzire. Nu, acest lucru nu este adevărat tot ce aveți de făcut este să chemați persoanele responsabile cu mentenanța și vor înlocui porțiunea afectată.
  • Dacă pardoseala este realizată din piatră naturală încălzirea se va face mai greu? Da, din păcate acest lucru este adevărat. Este puțin mai complicat să încălzești o astfel de piatră decât este să încălzești parchetul.
  • Am nevoie de specialiști pentru a realiza sistemul de încălzire a pardoselii? Nu este obligatoriu prezența lor, însă dacă nu ai mai făcut asta și nu știi cum să procedezi cel mai bine este să lași specialiștii să se ocupe. În felul acesta lucrarea va rezista zeci de ani fără probleme.

Există două metode de încălzire prin pardosea, din câte știu eu, prima este încălzirea prin agent termin, iar cea de a doua este încălzirea prin curent electric.

Încălzirea prin curent electric

Am început prin această metodă deoarece este una pe care aș aplica-o și eu în casă. Este vorba de instalarea mai multor covorașe electrice sub parchet, gresie sau ce avem noi în camera pe care ne dorim să o redecorăm. Acestea se taie pe dimensiuni cât mai diferite diferite tocmai pentru a putea fi aplicate pe o suprafață cât mai mare.

Mie îmi plac deoarece sunt cea mai simplă metodă de încălzire prin pardoseală. În plus ele sunt și ce mai ieftină metodă care există până la acest moment pe piață. De asemenea este o metodă prin care căldura poate fi distribuită în mod uniform în casă. Asta înseamnă că oriunde vom sta ne vom putea bucura de căldură.

Singurul dezavantaj, dacă îl pot numi așa, al acestei metode este că trebuie să avem un sistem electric de mare putere. Trebuie să luăm în calcul și cât vor consuma aceste covorașe și de asemenea dacă sistemul nostru le poate suporta pe toate.

Eu personal aș opta pentru această metodă deoarece durează ani de zile și măcar știu că am scăpat de o problemă. Sunt sigură că investiția va fi scoasă pe parcursul anilor, deci mă gândesc că merită toți banii.

Încălzirea prin agent termic

Cea de a doua metodă de încălzire prin pardoseală este reprezentată de încălzirea cu ajutorul agentului termic, mai exact cu ajutorul apei. Sistemul este un pic asemănător cu cel de la calorifere, doar că de această dată căldura este transmisă uniform în toată locuința.

Această metodă este puțin mai scumpă și mai greu de realizat, dar aduce beneficiul că unele sisteme pot fi conectate direct la boiler. Mai exact sub pardoseală se va crea un set de țevi care au menirea de a răspândi căldura în casă. În plus se adaugă debitmetre pentru a stabili câtă căldură trebuie distribuită. În felul acesta vom putea de exemplu întrerupe căldura într-o cameră în care nu stă nimeni sau să scădem presiunea dacă ni se pare că în cameră se face foarte cald.

Și această metodă este foarte interesantă deoarece ne oferă șansa de a avea mereu parchetul cald, în plus din câte am înțeles este mult mai prietenoasă cu mediul față de prima variantă. Dacă vă doriți un sistem pe care să îl puteți regla cu ușurință atunci ar trebui să optați pentru acesta.

Ce părere aveți?

Date de contact QuickShop.ro:

Telefonic: 0765.277.006
Prin email: comenzi@quickshop.ro

Adresa Vertical CIA SRL : Str Ciresului nr 14, Dragomiresti Vale, Ilfov

Programul lor de lucru este:

– Luni-Vineri intre orele 8-17,

– Sambata si Duminica este inchis.

4 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.