Școală/liceu vs Facultate

Trecerea de la liceu la facultate este una ușoară, dar foarte periculoasă. În articolul de astăzi vreau să vă prezint câteva noțiuni valabile la liceu, dar care dispar la facultate. Sper ca în felul acesta să vă pot ajuta să vă înscrieți la o facultate. Nu aveți nimic de pierdut mai ales dacă reușiți să intrați la buget.

  • Nu există absențe ci prezențe

Foarte mulți profesori la facultate nu țin cont deloc de prezențe. Pe ei îi interesează doar ca la examen să știi să rezolvi subiectele. De asemenea mai există și profesori care vor să ai un anumit număr de prezențe pentru a intra în examen. Pentru a afla astfel de detalii trebuie să mergi în primele 2 săptămâni la cursuri. În perioada aceasta profesori spun studenților cerințele.

  • Fără ascultări săptămânale și fără „unde se deschide catalogul”

Mai sunt și profesori care pun întrebări în timpul cursului/seminariului, dar așteaptă să răspundă cei care nu știu. Asta nu înseamnă că nu trebuie să înveți, dacă vei lăsa totul pe sesiune îți vei da seama că timpul este mult prea scurt. Din nefericire în liceu învățăm doar când știm că urmează să ne asculte. Acest lucru ne poate ieși atunci pentru că de cele mai multe ori nu avem mai mult de 2 materii la care urmează să ne asculte în acea săptămână. În sesiune numărul examenelor este mai mare și trebuie să știm toată materia.

3. Posibilitatea de a cunoaște sute de studenți

În facultate în general cursurile sunt ținute la comun. Ceea ce înseamnă că la un curs pot participa sute de studenți cu care mai apoi putem lega prietenii. Cred că asta am iubit cel mai mult la facultate: Amfiteatrele mari. Pur și simplu aceste locații arată genial și te fac să te simți mândru că poți învăța acolo.

Dacă urmează să începi facultatea atunci ar trebui să îți cumperi un ceas inteligent pentru a te asigura că ai un ajutor în timpul cursurilor.

Ce alte deosebiri ați mai observat între liceu și facultate?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.