Este nevoie de intretinere anuala a aparatului de aer conditionat?

Pentru a preveni echipamentul dvs. de probleme viitoare și costuri nedorite este recomandat sa mențineți sistemul de răcire și încălzire la performanțe maxime, făcând ca un service autorizat să efectueze controale anuale de pre-sezon. Este mai bine să verificați sistemul de răcire în primăvară și sistemul de încălzire toamna.

Un control tipic de întreținere ar trebui să includă următoarele:

Verificați setările termostatului pentru a vă asigura că aparatul de aer conditionat inverter Gree de 24000 btu cu sistem de racire si incalzire vă menține confortabil când sunteți acasă și economisiți energie în timp ce sunteți plecat.

Conexiunile electrice defecte pot provoca funcționarea nesigură a sistemului dvs. și pot reduce durata de viață a componentelor majore.

Ungeți toate piesele mobile. Piesele care nu au lubrifiere provoacă frecarea motoarelor și crește cantitatea de energie electrică pe care o utilizați.

Verificați și verificați scurgerea condensului în aparatul de aer condiționat central, cuptorul și / sau pompa de căldură (în regim de răcire). O scurgere înfundată poate provoca patrunderea  apei în casă și poate afecta nivelul de umiditate din interior.

Verificați ciclul de pornire al echipamentului pentru a vă asigura că sistemul pornește, funcționează și se oprește corect.

Curățați bobinele de climatizare a vaporizatorului și a condensatorului. Bobinele murdare reduc capacitatea sistemului de a-ți răci locuința și fac ca sistemul să funcționeze mai mult, crescând costurile de energie și reducând durata de viață a echipamentului.

Verificați nivelul de agent frigorific  și reglați dacă este necesar. Prea mult sau prea puțin agent de refrigerare va face ca sistemul dvs. să fie mai puțin eficient crescând costurile de energie și reducând durata de viață a echipamentului.

Curățați și reglați componentele suflantei pentru a oferi un flux de aer adecvat al sistemului pentru un nivel mai mare de confort. Problemele cu fluxul de aer pot reduce eficiența sistemului cu până la 15%.

Motoare – curățate și inspectate Motoarele murdare sunt mai puțin eficiente și vor eșua mai devreme.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.