Cu sau fără teme la școală?

Pentru că săptămâna aceasta a început școala m-am gândit să povestim un pic despre temele pentru acasă. Sinceră să fiu nu pot fi nici de acord cu ele, nici împotriva lor. Din contră cred că ar trebui să existe o armonie care desigur să conducă la succesul elevului.

Îmi aduc și acum aminte cum veneam de la școală, acasă, foarte obosită și ultimul lucru pe care mi-l doream era să fac teme. De cele mai multe ori mă prefăceam că nu am nimic de scris și le făceam mai apoi în pauze. Acest lucru nu este benefic pentru că este un stres foarte mare să termini tema în 10 minute și în într-o oră.

Din păcate în școlile de la noi din țară se pune accent pe tot. Nu se ține cont de dorințele elevului. Fiecare profesor vrea ca elevii lui să exceleze la materia pe care o predă. Acest lucru este imposbil însă. Nimeni nu poate excela peste tot, mereu vor exista materii cu care pur și simplu nu relaționăm.

Mie, de exemplu, îmi plăcea foarte mult româna și nu voiam să aud de matematică. Pur și simplu nu suportam să îmi fac temele la mate, dar aș fi făcut oricât de mult teme la română. Sorumea a fost însă fix invers. Îți putea sta 3 zile cu cartea de matematică în față, cu un pix în mână și foi pe masă și îți rezolva toate exercițiile. Din nefericire profesorii nu vedeau asta așa că amândouă aveam multe teme atât la română cât și la mate, iar notele spuneau multe despre iubirile noastre.

Eu aș propune ca temele să se dea și în funcție de pasiunile studentului. Știu că matematica este importantă, dar asta nu înseamnă că toți trebuie să știm de 10 la ea. În plus credeți-mă că o persoană care nu iubește matematica va prefera să copiezi tema decât să fie nevoită să o scrie ea.

Voi ce părere aveți sunt sau nu temele importante?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.