Un nou trend in materie de nunti face furori in randul femeilor
In ultima vreme, a luat amploare un nou trend in randul mireselor, care a pornit de la americani – este vorba despre trendul Trash the Dress, este un stil de fotografie de nunta in care imbracamintea eleganta contrasteaza cu un mediu inconjurator mai aparte. Aceste fotografii profesionale au adesea loc pe o plaja sau locatii precum strazi de oras, acoperisuri, halde de gunoi, campuri si cladiri abandonate. In acest context, femeia poarta rochia de mireasa si o poate ruina in diferite moduri: o uda, o murdareste sau o rupe, pana cand o distruge complet – rezultatul final fiind unul ‘’dezastruos’’, in ceea ce priveste rochia, dar spectaculos in ceea ce priveste sedinta foto in sine.
Se pare ca acest fenomen a ajuns sa fie foarte apreciat si de catre romance, care prefera sa aiba parte si de un shooting foto ceva mai special, in cazul in care nu vor sa pastreze rochia de mireasa, dupa ce s-a incheiat nunta. Fiind ceva atat de diferit, era normal sa socheze si sa captiveze, in acelasi timp. Cu toate ca este un trend iubit si criticat deopotriva – cert este ca fotografii au cel mai mult de castigat, deoarece serviciile lor sunt solicitate si in astfel de cazuri. Trash the Dress este o sedinta foto destul de amuzanta si distractiva (probabil acesta este si motivul pentru care este din ce in ce mai cautata) si mirii chiar se simt bine in astfel de sedinte, deoarece pot da frau liber imaginatiei, in legatura cu metoda de distrugere a rochiei.
Unele surse ar afirma faptul ca acest trend a fost inceput initial in anul 2001, de catre fotograful de nunta din Las Vegas, John Michael Cooper, dar ideea de a distruge o rochie de mireasa a fost folosita de industria cinematografica americana in mod simbolic, cel putin din octombrie 1998, cand personajul Meg Cummings (jucat de Susan Ward) din spectacolul Sunset Beach a fugit in ocean in rochia de mireasa, dupa ce nunta ei a fost intrerupta. Probabil, fara sa vrea, filmul a pornit un nou ‘’obicei’’ – la inceput facut din plictiseala, apoi pastrat si transformat in traditie ‘’after wedding’’ (dupa nunta).