Sugestii care vor îmbunătăți performanța aparatului de aer conditionat

Aflați cum să economisiți bani și energie atât pe termen scurt cât și pe termen lung, fiind proactiv cu întreținerea aerului condiționat.

1. Schimbați filtrul de aer condiționat

Urmați instrucțiunile producătorului cu privire la momentul în care doriți să schimbați filtrul unui aparat de aer condiționat inverter Hyundai de 12000 btu   pentru a păstra curățenia și funcționarea fără probleme. Dacă nu se schimbă, filtrul generează murdărie și praf în exces, ceea ce reduce fluxul de aer, încetinește unitatea și diminuează calitatea aerului din interior. Cu cât ii este mai greu să lucreze, cu atât durata de viață este mai scurtă. Cât de des trebuie să vă schimbați filtrul depinde de tipul de filtru pe care îl aveți, de aceea ar trebui să urmați instrucțiunile producătorului. Cu toate acestea, verificarea filtrului la fiecare 30 de zile este o rutină bună de adoptat.

Sugestii: Scrieți data schimbării filtrului pe filtrul propriu-zis, astfel încât să știți exact cât timp a trecut de la ultima sa înlocuire. Scoateți filtrul și dacă lumina nu trece prin el, trebuie să îl înlocuiți.

2. Utilizați strategia de umbrire/acoperire a unitatii exterioare

Se poate feri unitatea exterioara (aer conditionat) pentru a economisi energie si a imbunatati performanta? Sigur ca se poate. Aveți grijă să nu puneți pe unitate nici o presiune inutilă prin restricționarea fluxului de aer. Orice bariera, tufișurile și alte plante trebuie tăiate și ținute la cel puțin 24 de centimetri distanță de unitate. Dacă aveți un câine, luați în considerare blocarea unității aparatului cu un fel de barieră.

Sugestii: Când planificați  cum să protejati unitatea exterioara, cel mai important lucru de care trebuie să tineti cont este să permiteți unității dvs. de condensare suficient spațiu pentru a respira (24 de centimetri).

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.