Puritatea aurului, culoarea, prețul și îngrijirea

Aurul are o moștenire extraordinară, cu calități unice. Ca element de durată găsit natural într-o culoare galbenă distinctă, aurul este rezistent la rugină, pătare și coroziune. Deși aurul este foarte puternic, este și cel mai maleabil dintre toate metalele prețioase.

Puritate

Aurul pur este prea moale pentru uzura obișnuită, deci este aliat cu un amestec de metale precum argint, cupru, nichel și zinc, pentru a-i oferi rezistență și durabilitate. Caratajul, notat cu un număr urmat de „k” indică puritatea, sau ce cantitate de metal dintr-o bijuterie este  aur. Caratajul este exprimat în 24k, făcând 24k aur, 100% aur.

Culoare

Culoarea aurului este determinată de doi factori: Tipul aliajelor metalice incluse si procentajul fiecărui aliaj metalic.

Aur galben

Aurul natural și aliajele colorate saturate sunt ceea ce dau bijuteriilor de aur galben strălucirea bogată. Aliajele utilizate cel mai frecvent sunt cuprul cu nuanță roșie și argintul cu  nuanță verde. Un amestec special de cupru, argint și aur pur oferă acestui metal prețios puritate si claritate.

Aur alb

O nuanta de alb argintiu este ceea ce face verighetele din aur alb Atcom  atât de atrăgătoare. Pentru a face aurul alb, este combinat cu aliajele de metal care sunt de culoare albă și sunt placate cu un element extrem de dur numit rodiu. Deși puternic, rodiul poate fi uzat în timp. Replotarea este un proces simplu care se poate face pentru a restabili albul bijuteriilor.

Aur alb cu rodiu negru

Negrul de rodiu este placat cu aur alb, creând un aspect negru bogat, care este extrem de dur și puternic. Ca și rodiul alb tradițional, rodiul negru poate fi uzat în timp. Replantarea este un proces simplu pentru a restabili finisajul negru al bijuteriilor.

Aur roz

Culoarea roz frumoasă de bijuterii din aur de trandafir este creată folosind un aliaj de cupru. Din nou, procentele totale ale aliajelor metalice sunt aceleași pentru aurul roșu ca și pentru aurul galben sau alb, există doar un amestec diferit în ceea ce se utilizează aliajele.

Aurul, elementul Au, a fost unul dintre primele metale cunoscute. Standardul de aur definește sistemul monetar mondial, prin care banii reprezintă o valoare în aur.

24 karate = 100% aur

Prea moale pentru bijuterii fine

22 karate = 91,7% aur

Prea moale pentru bijuterii fine

18 karate = 75,0% aur

Ideal pentru bijuterii fine

14 karate = 58,3% aur

Ideal pentru bijuterii fine

10 karate = 41,7% aur

Nu este acceptabil pentru bijuterii

Prețuri

Preturile bijuteriilor de aur depind de puritatea aurului folosit sau de greutatea karatului, valoarea de piata a aurului, nivelul de creare si designul fiecarei piese de bijuterie.

Îngrijire

Deoarece aurul este un element natural, acesta este afectat de substanțe chimice dure cum ar fi clorul sau alte produse de curățat. Vă recomandăm să vă scoateti bijuteriile când utilizați produse chimice pentru a reduce abraziunile zilnice și pentru a prelungi luciul. Pentru a curăța bijuteriile de aur, utilizați o soluție din apă caldă și săpun fără detergent cu o perie moale. Când nu este purtat, depozitați piesele de aur în pungi moi sau în cutia originală pentru a le proteja de elementele expunerii zilnice.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.