Vise scrise in nisip si aur

Stau cu capul impachetat in palme. Le simt umede si stiu ca pierd o parte din mine de fiecare data cand gresia rece imi atinge coapsele. As fi vrut sau mi-as fi dorit sa nu renunti la mine, sa te pot privi acum in ochi si sa vad barbatul ce traia candva in visele mele, in sperante si in viitor. Imi amintesc chipul impletit in flori de primavara, prea rece acum pentru a ma mai vedea. Ma ridic, trantesc usa, apuc repede paharul de vin ca pe un vechi prieten, apoi pornesc muzica si imi pierd privirea in sclipirea atat de sumbra dar in acelasi timp atat de luminoasa a serii. Ma gandesc iar la noi, apoi port o conversatie imaginara cu prietenul meu cel mai bun. Ma intreaba de ce ma autodistrug. Pentru ca pot, raspund. Dar oare merita? intreaba el. Presupun ca da, priveste-ma… Chiar l-ai iubit atat de mult? La aceasta intrebare inima mea prefera sa taca si sa ma lase inmarmurita, cu privirea pierduta spre geamul aburit de iarna ce isi striga calm sosirea. In toata acea tacere dureroasa, o singura melodie umplea camera..

’’Would you love me more

If I killed someone for you

Would you hold my hands

They’re the same one that I used

When I killed someone for you”

Cumva intrebarea imi strapungea sufletul intr-un mod atat de bizar. Oare asta inseamna dragostea? Oare trebuia sa ajung in stadiul psihopatic de a omora pe cineva? Ma gandesc ca nu, dragostea inseamna sacrificii, insa nu unele atat de daunatoare vietii. Nu intelegeam aceasta problema ce tinea de existenta unui sentiment atat de profund. Liniste… Repornesc melodia. Mai torn un pahar de vin si revin la starea de dinainte. Melodia imi canta pana in cele mai adanci colturi ale sufletului . Parea a fi harta spre un drum atat de bine ascuns, cu capcane ce distrug chiar si fiinta. Comoara insa, promitea a fi pe vecie si cea mai minunata dintre toate. Printre notele zglobii ce dansau nesfarsit in sufletul meu, ascult un vers ce parea a fi cheia inca negasita de secole.

You have to understand that

The one I killed is me

 Changing what I was

 For what you wanted me to be

Deci trebuie sa ucid o parte din mine? Sa uit de mine pentru altcineva? Intr-o liniste absurda inima imi sopteste: ‘Dar ai facut deja asta!’ Dupa inca un moment de gandire profunda realizez ca inima imi spunea adevarul. Ma vandusem pentru dragoste cuiva care nu ma gasea pe niciun drum al vietii sale. Atunci,este momentul sa fac niste schimbari. Il privesc pe Pufi torcand fericit pe fotoliu. Dar chiar, noi unde facem revelionul? Pufi nu dadea niciun raspuns, caci ma evita stiind ca este probabil inca o criza starnita de alcoolul baut in cantitati mari si la ore mult prea tarzii. Apuc repede laptopul si caut oferte speciale Revelion.

Timpul trece lent iar eu adorm..

Ma trezesc dimineata cu o durere groaznica de cap. Pufi statea pe fotoliu si ma privea cu ochii mari ce imi dadeau de inteles ca iarasi am facut o boacana. Deschid repede laptopul si in fata mea scria mare „Revelion Christian Tour”. Putin mai sus, in contul meu, aparea deja platita o vacanta in Dubai. Cu gura cascata ma uit iar la Pufi care incerca sa ma evite. Suparata incep sa urlu la pisica:

-Pufi, de ce naiba m-ai lasat sa platesc o vacanta in Dubai? Voiai inca o calatorie, nu-i asa. Te obisnuisei cu Japonia si acum vrei in Dubai? Egoistule!

Pufi ma priveste surprins, apoi sare de pe fotoliu si merge nepasator in bucatarie. Rasuflu dezamagita si accept situatia: ma voi bucura de un Revelion in Dubai! Oricum blogul meu de travelling ramasese cam pustiu de cand ma lovise dragostea. Bineinteles ca nu era ceva rau si probabil ca aveam nevoie de asta. Cu timpul incep sa fac aranjamentele necesare pentru a avea un revelion de neuitat.  Bag in bagaj cele trei obiecte absolut necesare pentru un astfel de sejur si anume: ochelarii de soare, costumul de baie si gustarile lui Pufi.

Sursa: promdevelop.ru

Dupa ce am purtat lupta tipica cu Pufi, ca lui nu ii place avionul, caviarul nu e bun, nu ii plac musulmanii si alte probleme existentiale, ajungem in minunatul Dubai. Alegerea mea nu era una intamplatoare caci intotdeauna am admirat acest oras, un diamant bine ascuns in dunele infinite de nisip. Cand ma gandeam la el imi veneau in minte acele povesti cu palate fastuoase ce se inaltau triumfator in desertul pustiu. De asemenea, pot spune ca mereu am fost atrasa de cultura orientala, de muzica lor senzuala, de dansatoarele gratioase si atractive, de povestile lor de dragoste si de mancarea aromata ce gadila simturile oricui.

Ei bine, ganditi-va ca toate acestea se impletesc perfect cu tehnologia, iar rezultatul este un sigur oras. In prim plan am vizitarea hotelului Burj al Arab ce este invelit in 1.790 de metri patrati de aur de 24 de karate. Apoi as petrece o zi pe Palm Island, bucurandu-ma de finetea nisipului si de linistea apei ce o inconjoara. As fi curioasa sa vad si cursele cu camile care au o popularitate crescuta in randul milionarilor din oras. Desi Dubai adaposteste diferite restaurante, iar meniurile pot varia in functie de dorintele consumatorului, am ales ca de revelion sa ma bucur de un meniu 100% traditional.

 

Astfel, am inceput sa degust mancarea specifica zonei pentru a decide care va fi meniul de revelion. Am ales sa petrec acest revelionul la restaurantul Abd el Wahab deoarece are vedere directa spre fascinantul foc de articficii din Burj Khalifa. Am ales sa ma delectez cu o portie de Kafta Ourfaliyyeh si un ayran care sa taie putin din grasimea mielului. Apoi, putin Halloumi pentru a contura gustul de sos dulce, iar ca desert ma voi bucura de un Baklava Mix minunat. La ora 12 voi servi un pahar de sampanie si imi voi dori ca in anul ce vine sa imi reintregesc inima, sa ma adun pe mine si sa cresc pe plan profesional, iar de voi avea putin noroc, imi voi gasi si sufletul pereche. Si da, sunt nebuna caci…

Dintre toti cei prezenti, doar nebunii iubesc… 

 

Acest articol a fost scris in cadrul SuperBlog 2018!

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.