Sanatate indiferent de blana

Anul 2050. Oamenii in sfarsit au o relatie unita cu animalele lor. Odata cu evolutia umana acestia reusesc sa stabileasca o relatie aparte cu micile fiinte blanoase, in special cu felinele. Acum, pisicile nu mai erau doar niste animale dependente de stapan ci demonstrau ca sunt fiinte cu propriul lor orgoliu si viata. Dupa ce omenirea a invatat sa le inteleaga limbajul si fiecare om avea cate o pisica drept animal de suflet, se organizau in acest sens si diferite dezbateri despre sanatatea stapanilor si a „copiilor”lor.

Astazi o sa va prezint exact un discurs despre alimentatia sanatoasa a „copiilor” mei de pana acum si anume felinele, dar si a copiilor umani. Acest discurs este unul despre iubirea fata de natura, animale si oameni. Enjoy!

’’ Buna ziua!

Numele meu este Popescu Alexandra. Sunt blogger de mult timp, aproape ca nu imi mai amintesc cand mi-a venit ideea de a scrie. Este insa prima data cand ma confrunt cu un astfel de subiect si sunt oarecum entuziasmata de aceasta provocare. In primul rand vreau sa va aduc la cunostinta ca nu sunt specializata in acest domeniu, insa as dori sa va prezint perspectiva mea privind o alimentatie sanatoasa si o viata fericita.

 

Pentru inceput as dori sa va prezint sufletul familiei si anume pe pisica noastra Pufi dar si pe cei trei feciori ai sai: Daenerys, kigo si Dracarys.

Daca as fi tinut acest discurs cu 32 de ani in urma probabil ca as fi fost considerata nebuna, insa, avand in vedere stadiul pe care l-am atins in relatia noastra cu felinele, ma bucur cumva ca am aceasta ocazie, aici si acum.

Pentru inceput o alimentatie sanatoasa nu inseamna slabire oameni dragi. Daca atunci cand va asezati pe cantar si vedeti ca greutatea dumneavoastra este una mica, ei bine, nu inseamna automat ca sunteti sanatosi. O alimentatie sanatoasa inseamna alimente naturale care duc o relatie fericita cu sportul, cu miscarea si provoaca astfel o armonie in sufletul dumneavoastra. O alimentatie sanatoasa nu inseamna infometare si nici diete duse la extrem, acelea ce promit sa va micsoreze talia cat ati clipi. NU! O alimentatie sanatoasa inseamna logic- sanatate. Nu talie de viespe!

In ceea ce priveste copiii, ei sunt cei ce au cea mai mare nevoie de o alimentatie sanatoasa, caci aceasta contribuie evident la cresterea lor si la dezvoltarea sanatatii acestora. Puteti sa va uitati atent la ganeratia mea. Noi am fost o societate ce descoperea shaorma si magia alimentelor nesanatoase aduse din occident. Astfel am aflat ce inseamna obezitatea dar si efectele de lunga durata ale unei alimentatii haotice.

Pentru a regla aceasta problema, m-am gandit sa va prezint cateva produse nesanatoase ce pot fi inlocuite de niste gustari naturale si benefice pentru cei mici. Foarte multi iubim, de secole, bucataria italieneasca, nu? Cine nu viseaza la o pizza suculenta sau la o portie de paste gustoase, insotite de un vin bun, nu pot fi numiti oameni. Insa stim ca pastele nu sunt intocmai benefice petru corpul nostru si nici nu ne fac stomacul prea fericit. Deci le putem inlocui cu pastele integrale ce au o valoare calorica mai mica si ofera o cantitate de fibre si de vitamine necesare pentru cei mici. Acestea ii vor feri de problemele intestinale si le vor oferi energia necesara. Si prietenii nostrii pufosi se pot bucura de ele in cantitati mici si delicioase, mai ales ca sunt foarte disponibile pe piata, putand fi gasite chiar si in meniul unor restaurante. Putem spune ca sunt si artistice, caci se gasesc in combinatii colorate si forme haiose.

Un alt aspect foarte important in ceea ce priveste copiii este necesitatea lor dar si atractia incontrolabila fata de dulciuri. Pentru mine, aceasta problema s-a reglat in momentul in care parintii mei mi-au facut cunostinta cu fructele uscate numite migdale. Acestea sunt considerate un deliciu inca din perioada Imperiului Otoman si au fost un simbol al pasiunii in Orient. Bineinteles ca nu le putem nega acest statut, caci, prin parfumul si dulceata lor magica au reusit sa supravietuiasca timpului si sa ne indulceasca sufletul. Acum, ele contribuie la sanatatea noastra, fiind o sursa de energie si o piatra de temelie a sistemului imunitar. In cazul in care esti sportiv, am o veste buna! Ele ajuta si la cresterea musculaturii, fiind foarte placute si profesioniste in ceea ce le priveste menirea. Pentru prietenii nostri blanosi avem in video-ul de jos primul exemplar de soricei vegani, impletiti frumos intr-o reclama tamam buna de mieunat.

Lista poate continua la nesfarsit, insa eu consider ca nu trebuie sa facem exces nici de lucrurile prea sanatoase. Cateodata trebuie sa mai facem si mici sacrificii pentru a fi fericiti, caci, pe langa sanatate fizica si cea sufleteasca conteaza foarte mult. Astfel va indemn sa iubiti, sa fiti fericiti, sa va bucurati de viata, de voi, de corpul vostru si sa faceti cat mai multa miscare, caci drumul spre fericire nu se parcurge singur.

Va multumesc! „

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei SuperBlog 2018!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.