Pufi si drumul spre restaurantele viitorului

Dupa schimbul de experienta diplomatica din Japonia, eu si Pufi ne-am petrecut timpul calatorind prin tara si facand articole pline de farmec pentru cea mai tare competitie a bloggerilor din Romania. Bineinteles ca Pufi nu scria, eu faceam toata treaba, iar ea statea langa laptop si imi critica munca, un lucru foarte obisnuit pentru caracterul ei. Astfel, trecand impreuna prin mai multe provocari, am inceput sa avem tot mai multa incredere una in cealalta. Intr-un final, dupa multa munca si printre multe aventuri, ma gandeam sa pornesc o afacere reala din banii acumulati lucrand in lumea imaginara. Avand deja o diploma in domeniul gastronomic am zis ca este momentul perfect pentru  a-mi deschide un restaurant. Bun, bani aveam, initiativa era, locul l-am gasit, mai era o singura mare problema: ce tip de restaurant ar trebui sa deschid si cum ar trebui sa arate? Sa fie unul modernist sau sa fie in stil vechi? Sa aiba un topic anume sau sa fie simplist?

wedding table

Dupa mai multe seri nedormite in care am cautat tot felul de idei pentru a crea un restaurant aproape de perfectiune, ideea mi-a venit din cel mai ciudat loc. Era o dimineata banala. Eu incercam sa ma resemnez si sa recuperez orele de somn pierdute iar Pufi incerca sa ma ajute, stand bine fixata pe fata mea de parca spera sa ma sufoc ( oricum nu eram buna de nimic in ochii ei). Dupa doua gheare infipte bine pe obraji si niste semne ce vor dura sigur cateva saptamani m-am trezit, iar Pufi ma privea de pe podea sperand sa ii inteleg apropoul si sa ii ofer micul dejun.

Acum o sa spuneti ca sunt ciudata, insa pisica mea are doua locuri unde mananca: fie in bucatarie langa chiuveta, fie pe terasa unde are si un mic culcus pentru serile calde de vara. Ei bine, in aceasta dimineata chinuitoare am privit-o cum refuza sa manance din bolul de la bucatarie, indicandu-mi cu privirea terasa si am realizat care ar fi restaurantul perfect pentru mine: un restaurant pentru oameni si pentru prietenii lor blanosi. Mai pe scurt restaurantul meu va avea trei compartimente: peoples lounge, dogs and other animals lounge si felinas lounge. Fiecare animalut va avea propriul sau spatiu de recreere, amenajat conform nevoilor sale si fiind delimitat cu pereti de sticla. Pe terasa insa animalele vor avea liberatatea de a se cunoaste sub apropriata observatie a stapanilor.

Acum, produse pentru micii blanosi am gasit, mancare era, bautura aveam (inclusiv bere), insa nu stiam cum sa gestionez situatia. Cum voi stii care produse vor fi pe placul clientilor mei indiferent de culoarea blanii? Cum voi stii ca cei dungati prefera mai mult puiul decat curcanul si ca fac marea greseala de a supara marele neam pisicesc? Dupa un timp de gandire am mai oferit o sansa sfantului internet si am inceput sa caut fel si fel de solutii.  Astfel am descoperit Expressoft Technology. Acesta consta intr-un program pregatit oricand de actiune si gata sa iti ofere confortul necesar pentru a conduce o astfel de afacere.

Mai pe scurt, aceasta este o aplicatie asemanatoare cu cele de pe telefon, sa zicem aplicatiile de fitness. O echipa iti personalizeaza sistemul in functie de dorintele tale dar si de modul in care ai amenajat restaurantul. Apoi, in functie de lounge, iti poti introduce produsele pe care le vei servi precum si detalii despre acestea printre care si pretul lor. Fiecare masa va avea o culoare specifica in functie de stadiul in care se afla: ocupata, rezervata, libera,etc. Daca vrei sa afli cat de multi clienti comanda un tip de bautura sau care ar putea fi potentialii clienti fideli, aplicatia te lasa sa faci o nota separata pentru fiecare client,chiar daca acestia sosesc in grup.

Un alt beneficiu ar fi faptul ca aceasta aplicatie iti introduce si termentul de POS restaurant, o modalitate de plata mai rapida si benefica atat pentru noi ca patroni, cat si pentru clienti. In cazul in care doresti sa tii mai usor evidenta produselor si sa ai clienti mereu fericiti, aplicatia are si optiunea de gestiune stocuri. Aceasta te ajuta sa tii evidenta produselor vandute, sa creezi promotii cand unele produse se aproprie de data de expirare sau sa le elimini din stoc. Exista bine inteles si multe alte optiuni, in functie de dorintele si necesitatile dumneavoastra dar si ale clientilor dumneavoastra. Plus ca, aplicatia, iti poate tine evidenta ofertelor dar si a altor modalitati de plata, de exemplu: vouchere, bonuri speciale, tickete Studcard (folosite in Cluj),etc.

Am fost impresionata de acest program ce contopeste gestionarea unui restaurant cu tehnologia, iar Pufi era foarte fericita sa isi vada mancarea preferata in meniu. Astfel, fiind amandoua de acord cu folosirea acestui software, am inceput pregatirile pentru a crea restaurantul de vis. Bineinteles ca Pufi si-a dat acordul pentru a imi fi partener pe viata, singurele sale cerinte fiind mancare, bautura si relaxare gratuita la local, dar si dreptul de a dormi pe fata mea oricand ii pofteste inimioara. Miaw! De abia asteapta sa guste acea bere cu gust de ton 😊

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei SuperBlog 2018!

 

 

 

2 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.