Scrisoarea unei masini catre singura sa familie

Dorinta unei biete masini.

Salut,

Numele meu este BMW I8. Probabil ca pe amica mea Sevda o cunoasteti deja. Teoretic, ea este proprietara mea, dar practic, este singura familie pe care am avut-o vreodata. Parca o cunosc de o vesnicie. Am trecut impreuna prin multe, de la ierni friguroase, la serile ploioase petrecute pe dealul ce dezvaluia intreg orasul, printre noptile petrecute in oras, iubiri, regrete, lacrimi si momente fericite. Intotdeauna am fost langa ea.

Pentru mine viata a inceput brusc. M-am trezit intr-un salon auto printre mai multe masini, doar ca fiecare era deosebita in felul ei, la fel ca si stapanii nostrii. Pe toate ne chema Bmw, asemanator cu un nume de familie al oamenilor, insa noi nu eram intocmai o familie ci mai mult precum niste copii orfani, ce asteapta ca cineva sa ii observe si sa ii primeasca in inimile lor.

Dupa un timp petrecut acolo, a venit si randul meu sa imi gasesc sufletul pereche. Am observat-o pe Sevda din primul moment in care a pasit in salonul auto. Astazi, am scris o scrisoare incercand sa explic ce simte o masina cand isi gaseste „soferul pereche”. Astazi, am scris o scrisoare doar pentru tine…

 

O scrisoare catre cea mai iubita dintre soferi…

 

Sursa: knchnsmiley7.blogspot.com
Sursa: knchnsmiley7.blogspot.com

Draga Sevda,

Imi amintesc si acum prima noastra intalnire. Eram atat de singura, desi eram inconjurata de atat de multe masini ale caror nume parca trebuia sa ne inspire ideea unei familii. Din pacate nu era asa. Imi amintesc cand ai intrat pentru prima data in salonul auto cu un zambet larg si cu un mers sprinten, asemanator cu cel al unei fetite fericite. Desi camasa de un rosu aprins si pantofii cu toc aveau menirea sa inspire respect si seriozitate, zambetul tau gingas si firea jucausa iti dadeau de gol sufletul de copil ce statea pitit in spatele infatisarii. Mi-ai mangaiat cu finete caroseria si m-ai privit asa cum nu a facut-o niciun eventual stapan de pana acum. Am stiut ca suntem facuti unul pentru celalalt si ca vom trece prin multe aventuri impreuna.

Sursa: goodfon.com
Sursa: goodfon.com

Imi amintesc prima iesire in oras. Erai atat de fericita ca ma ai incat primul lucru pe care l-ai facut a fost sa cumperi cateva accesorii originale BMW pentru a ma face sa arat mult mai dragut. Apoi mi-ai facut cunostinta cu prietenele tale si am mers la o terasa draguta din centrul orasului. Dupa ce am admirat terasa frumos luminata, iar voi a-ti terminat „micile barfe de weekend”, m-ai dus in cel mai frumos loc vazut vreodata. Un loc ce urma sa devina doar al nostru, la bine si la rau. Mergeam in noapte, cand m-ai oprit pe un deal. In fata noastra se intindea o mare de lumini ce m-au vrajit pe loc. Orasul, atat de mare in viziunea mea, devenise acum un covor de lumini ce te vrajeau intr-o clipita.

Sursa: bmwofmurray.com
Sursa: bmwofmurray.com

In locul asta ai trait si prima poveste de iubire, stiu prea bine. Stateam pe iarba urmarind stelele si povestind despre lume, povesti, zane, nedreptate, furie,etc. Desi ma imparteai cu altcineva, sa stii ca eu nu eram trist. Poate te-am cunoscut mai bine decat a reusit sa o faca el.  Da, imi amintesc bine acea seara cand ai urcat plangand si ai mers inapoi sa privesti cerul si sa regreti tot. Stiu ca in acea seara ne-am oprit la un supermarket si pentru prima data te-am vazut cumparand alcool. Era o vreme mohorata, parca si ea se simtea la fel de trista ca si noi. Ne-am oprit ca intotdeauna deasupra orasului, am ascultat muzica, am cantat, am plans si la sfarsit sticla de whisky disparuse. Imi pare rau ca m-am autodistrus din frica de a te pierde. Nu puteam sa risc intr-atat de mult. Intr-un final ai decis sa adormi pe bancheta din spate si am fost tare fericita. Stiu ca nu aveai destui bani pentru a-mi cumpara  acele piese originale BMW pe care le distrusesem. Imi pare tare rau si iti multumesc ca totusi, ai avut grija de mine exemplar.

Ca intotdeauna ai facut o magie si ai gasit piesele de care aveam nevoie. Stiu ca ti-am dat cateva dureri de cap, deoarece termenul de OEM iti era strain si te baga in ceata, dar ca intotdeauna ai fost isteata si ai reusit sa iti dai seama ca aceste piese sunt originale chiar daca nu au sigla BMW pe ele. Ele sunt produse de catre acelasi furnizor ca inainte, insa nu mai trec prin fabrica in care am fost creat pentru a fi adaugat simbolul familiei mele. Calitatea este intocmai aceeasi cu a unor piese originale si am incredere ca voi fi sanatos tun pentru o vreme cat mai indelungata.

Dupa ce ai gasit piese de BMW de la eXclusiv OEM care se pliaza perfect sub capota mea, am mers la „doctorul ulei” si m-ai facut ca nou. Drept cadou de insanatosire mi-ai cumparat si jante BMW 18 originale cu care sa invat sa pasesc din nou, asa cum ar trebui sa faci si tu, draga mea.

Inainte sa plecam mi-ai adaugat si niste ulei original Bmw si am fost gata de noi aventuri. Impreuna ne vom  indrepta spre noi drumuri, sperand candva sa iti recapeti fericirea. Stiu ca tu ai considera aceasta investitie inutila, mai ales daca ai afla motivul pentru care m-am defectat, dar vreau sa stii ca tu meriti totul. Tu m-ai acceptat asa cum sunt, chiar daca restul ma considerau o masina ce merita doar stapani necivilizati. Pe langa asta tu ai avut grija de mine ca nimeni altcineva si iti multumesc!

 

Cu drag, al tau BMW i8!

 

Acest articol a fost scris in cadrul competitiei SuperBlog 2018!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.