Informatii despre aerul conditionat in istorie

 

Ne bazam pe aerul conditionat pentru a pastra temperatura casei noastre asa cum ne place. Știm că ne putem baza pe tehnologia de înaltă calitate și modernă atunci când instalam o unitate de climatizare pe perete. Iată câteva informații interesante despre care nu știți despre aer condiționat!

 

Aer condiționat în mașini

 

Packard a fost primul producător de mașini care a introdus unități de aer condiționat în mașină în 1939. Posibil sa va intrebati de ce nu s-a auzit prea mult despre această minune tehnologică; modelul a avut câteva probleme care au făcut imposibil succesul. Sistemul de vaporizare și suflanta ocupau jumătate din spațiul trunchiului și, într-o America de după depresie și de dinainte de război, costul său ridicat nu era accesibil de către majoritatea cetățenilor americani.

 

Primul aer condiționat din Casa Albă

 

Președintele Herbert Hoover a introdus aerul condiționat în Casa Albă în 1929. Decizia a fost controversată, deoarece Statele Unite intrau în Marea Depresiune. Unitatea a costat 30.000 de dolari, în valoare de aproximativ 319.000 de lire sterline. Șase ani mai târziu a fost modernizată pentru președintele Franklin Roosevelt, care nu a plăcut niciodată aerul condiționat.

 

Stimularea dezvoltării economice

 

Regiunile mai reci ale Statelor Unite au înregistrat cea mai mare dezvoltare economică și creșterea populației înainte ca aerul condiționat să devină popular în case. Cu toate acestea, Texas și Florida au fost două dintre cele mai calduroase state, cu o creștere semnificativă a populației și a economiei după inventarea aerului condiționat.

 

Înainte de aerul condiționat

 

Înainte ca aerul condiționat să fie inventat, locuințele din jurul SUA au fost răcite cu blocuri mari de gheață. Arhitecții au construit, de asemenea, casele într-un mod care a permis aerului să circule între camere pentru a le racori. Prima utilizare a unui ventilator rotativ poate fi atribuită în 180 d.H., când un artizan chinez a dezvoltat un ventilator rotativ larg, cu o lățime de zece metri, capabil să răcească o sală prin rotirea continua a  unei manivele.

 

Lansarea filmelor vara

 

În anii 1930, unul dintre primele tipuri de afaceri care aveau aer condiționat erau cinematografe. Atât filmele, cât și mediul răcoros au fost mari atracții pentru rezidenți. Companiile au profitat de acest aflux de spectatori și au lansat filmele mai mari în timpul verii. Termenul „blockbuster de vară” a luat naștere din acest moment și este încă folosit astăzi.

Sistemele de climatizare Daikin au o vastă experiență în domeniul climatizarii. Ca lider mondial, ei se asigură întotdeauna ca ofera cel mai înalt serviciu posibil.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.