Inele de logodna cu diamante

Fiecare diamant natural este incredibil de vechi, format cu mult înainte de a fi slefuit de om. Diamantele naturale exista de cel puțin 900 de milioane de ani, unele având o vechime de până la 3,2 miliarde de ani.

Procesul Kimberley a fost creat pentru a opri comerțul cu diamante de conflict prin stabilirea unor reguli pe care trebuie să le respecte membrii. Acest lucru a făcut mult mai ușor de verificat dacă inelul dvs. de logodnă conține „diamante etice”, deoarece „membrii Procesului Kimberley reprezintă aproximativ 99,8% din producția mondială de diamante brute”.

Grecii credeau că diamantele erau lacrimile zeilor. Se pare că diamantele au fost asociate de mult cu iubirea – romanii credeau că vârfurile săgeților lui Cupidon erau făcute din pietrele prețioase.

Diamantele purtate în vremuri străvechi ar fi, de obicei, în starea lor naturală – se credea că pietrele au puteri protectoare pe care tăierea diamantului le-ar deteriora. Când ne referim la „tăierea” unui diamant, facem referire la unghiurile și proporțiile care transformă un diamant brut într-unul lustruit. Pe baza formulelor științifice, un diamant bine tăiat va reflecta lumina internă și prin partea superioară a pietrei – aceasta este ceea ce cauzează scânteia diamantului!

Cea mai populara forma de diamante pentru un inel de logodna cu diamant  Cristian este cusatura brodata, care a fost creata de Marcel Tolkowski in 1919.

„Culoarea” unui diamant este clasificată pe o scală care judecă cât de incoloră este piatra, diamantele albe fiind cele mai căutate și mai valoroase.

Termenul „diamant fantezie” nu se referă la un diamant care este sofisticat sau scump – în schimb, acesta este folosit pentru a descrie diamantele atunci când culoarea lor se încadrează în afara gamei normale de culori, de exemplu. roz, albastru, verde și galben.

„Claritatea” unui diamant se referă la numărul și tipul de incluziuni găsite în piatră care vor apărea în timpul formării diamantului. Gândiți-vă la ele ca semne de naștere ale naturii!

De obicei, primul lucru care vine în minte atunci când vorbiți despre un diamant se refera la numarul de carate.  „Caratele” se referă la greutatea și mărimea diamantului. Nu vă lăsați furati de această caracteristică, totuși – mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine atunci când vine vorba de diamante.

Sistemul de clasificare a caratelor este așa numit deoarece, inițial, semințele de carob au fost folosite ca contragreutăți pentru o scară echilibrată – acum o carata metrică este considerată universal ca fiind de 200 miligrame.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.