Utilizarea corecta a prosoapelor

Prosoapele de baie fac parte din viata noastra zilnica, le utilizam de fiecare data cand iesim din dus, de aceea este ideal ca acestea sa fie alese corect, dar si totodata sa stim cum ar trebui ele utilizate.

In primul rand va trebui sa avem intotdeauna in baia noastra, sau in dulap prosoape bumbac, acestea fiind cele mai bune prosoape pe care le recomanda orice specialist, deoarece bumbacul este o fibra textila naturala si absoarbe foarte bine apa.

Cu totii am simtit de foarte multe ori cand ieseam din dus si utilizam un prosop confectionat din anumite materiale sintetice cum ca acesta se umezeste foarte repede iar pe pielea noastra inca este apa. Aceste prosoape fiind confectionate din diverse materiale sintetice nu absorb apa in totalitate, umezindu-se foarte repede.

De aceea, la fel ca si o lenjerie de pat, prosopul ideal este confectionat bineinteles din bumbac.

Totodata daca ne permitem putem alege si prosoape bambus  care la fel ca si cele de bumbac sunt deosebite, absorb apa in totalitate, sunt catifelate, iar perioada lor de viata este una destul de mare, daca bineinteles sunt respectate si regulile de intretinere.

Insa ca sa utilizam corect prosoapele, este recomandat ca sa avem diferite categorii, precum prosoape de maini, prosoape de fata, si bineinteles cele mari, prosoape de corp care sunt utilzate pe intreg corpul.

Asa este igienic, dar avand si mai multe categorii de prosoape acestea vor rezista mai mult in timp.

Totodata se recomanda utilizarea o singura data a unui prosop de corp, iar cele de maini si prosoapele de fata se recomanda sa se schimbe o data la doua zile.

Indicat ar fi ca fiecare membru din familie sa aiba prosopul lor, sau macar cei mici sa aiba prosoape lor persoanale.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.