Importanta functiei de blocare a unui elevator

 

Toate service-urile auto care se respecta au elevatoare  pentru momentul in care trebuie sa ridice masinile si sa lucreze cu ele la inaltime. Un elevator doua coloane are scopul de a permite ridicarea autovehiculului pentru reparat la distanta necesara care sa permita utilizatorului sa ajunga sub masina in conditii maxime de confort.

 

Inainte ca utilizatorul sa intre sub masina liftul trebuie sa fie blocat pentru a se evita accidentele neplacute. In acest sens se foloseste procedura de blocare care va fixa liftul in pozitia perfecta si va elimina complet riscurile. Se recomanda verificarea de doua ori a sistemului de blocare. Este evident ca se lucreaza cu greutati mari si este de evitat ca liftul sa coboare peste persoana aflata sub el, iar efectele sunt lesne de imaginat motiv pentru care nu se vor da detalii in sensul acesta.

 

Toti angajatii ar trebui sa stie sa blocheze liftul. Responsabilitatea pentru asigurarea ca aceasta procedura este urmata apartine tuturor angajatilor din incinta si intregului personal din service sau din afara lui, care au legatura cu elevatorul la un anumit moment cum ar fi instalatorii, echipa care vine sa repare liftul, persoanele care inchiriaza sau cumpara elevatorului, etc. Toti angajatii ar trebui sa fie instruiti in ceea ce priveste semnificatia de siguranta a procedurii de blocare a liftului de catre managerul sau administratorul incintei.

 

Fiecare angajat nou sau transferat impreuna cu vizitatorii din afara service-ului trebuie sa fie instruitit de catre manager, proprietar sau persoana desemnata contractual cu scopul de a invata sa utilizeze sistemul de blocare a liftului.

 

Angajatii care au autorizatia de a bloca liftul trebuie sa se asigure ca sistemul de izolare a curentului electric poate fi identificat. Este important ca firele sa fie toate izolate inainte ca cineva sa intre sub elevator pentru ca pot aparea accidente destul de grave. Daca identitatea dispozitivului nu este cunoscuta cel mai bine ar fi sa se verifice magazinul din care produsul a fost cumparat, pentru a se afla mai multe detalii. Ar trebui de asemenea citit si manualul elevatorului pentru ca dispozitivul sa functioneze mereu in siguranta. In manual se va vedea si producatorul.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.