Pasi de bifat pentru achizitionarea unui apartament

 

Achizitionarea unui apartament necesita o investitie pe masura, motiv pentru care atentia pe care trebuie sa o acorzi acestei sarcini treubie sa fie una sporita. Pentru cele mai bune rezultate, deci un spatiu corespunzator, este necesara urmarirea unor pasi bine stabiliti inca de la inceput.

Care sunt acestia si ce modalitate este mai potrivita pentru a-i indeplini? Iata care sunt recomandarile pe care le fac expertii Compari Imobiliare, o platforma online ce ofera detalii complexe cu privire la statistici amanuntite despre preturi, anunturi imobiliare si oferte puse la dispozitie de variate agentii imobiliare.

Pasii pe care trebuie sa ii bifezi pentru a face o achizitie rentabila

Luna de luna, platforma compariimobiliare.ro este actualizata, astfel ca rezultatele pe care le ofera utilizatorilor sa corespunda cu realitatea. Astfel, se poate afla aici media preturilor, indiferent de orasul si cartierul dorit. Un lucru este cert si anume ca s-au sesizat majorari de pret destul de insemnate, ceea ce inseamna ca vorbim despre un trend ascendent pe piata imobiliara.

Pentru ca dorinta fiecaruia este ca prin achizitionarea unui spatiu imobiliar sa aiba parte de ceea ce multi numesc acasa, o atentie sporita trebuie acordata conditiilor oferite de imobil, acestea fiind raportate la suma ce se va investi.

Pentru inceput, sursa de finantare si bugetul disponibile pentru o astfel de achizitie reprezinta aspecte de luat in considerare. Expertii din spatele platformei compariimobiliare.ro recomanda analizarea tuturor solutiilor disponibile inainte de a va opri asupra unei variante. Cele mai accesibile sunt programul Prima Casa si creditul ipotecar.

Numarul tranzactiilor imobiliare inregistrate pana la momentul prezent depasesc 28.000, asta prin intermediul programului Prima Casa. Este o optiune rentabila si prin faptul ca avansul ce trebuie platit este de doar 5% din suma, comparativ cu creditul imobiliar, in cazul caruia valoarea atinge 15% din total.

De asemenea, un pas important il reprezinta studierea pietei rezidentiale din orasul vizat. Fiecare trebuie sa investeasca ceva timp pentru a putea lua cele mai bune decizii legate de apartamentul dorit. Trebuie ca piata sa fie evaluata, mai inainte de toate, corect. Cu siguranta ca amalgamul de anunturi disponbile online sau in ziare vor crea confuzie atunci cand nu se cunosc date precise cu privire la preturi.

De altfel, ajutorul unei agentii imobiliare ar putea fi de real folos intr-o astfel de situatie. In functie de preferinte (tipul de compartimentare, bugetul disponibile, accesibilitatea la anumite puncte de interes, existenta unui loc de parcare individual, locatie), acestia vor putea oferi solutiile cele mai potrivite, in schimbul unui anumit onorariu.

Care este cea mai potrivita modalitate de a gasi un apartament dupa nevoi si gusturi? Vizionarea unui numar cat mai mare de spatii este solutia la care ar trebui oricine sa recurga. Atunci se pot analiza cel mai bine aspecte legate de luminozitate, calitate, design etc.

Vorbim despre un sector foarte bine dezvoltat si in plina expansiune, ceea ce inseamna ca variante exista – trebuie doar analizate optiunile.

Avand in vedere aceste aspecte, dar si altele ce tin de existenta unui contract de vanzare, buna colaborare cu proprietarii si stabilirea termenilor prin care se incheie intregul proces, achizitionarea apartamentului devine o sarcina mult mai accesibila. Pe compariimobiliare.ro se gasesc toate informatiile necesare pentru o astfel de tranzactie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.