Ce cafea provine din Brazilia si prin ce se remarca?

A devenit un adevarat ritual bautul cafelei dimineata, dar si in alte momente ale zilei. Aceasta reprezinta bautura care ne ofera energia de care avem nevoie pe intreg parcursul zilei pentru a putea da randament la locul de munca, dar si in cadrul diverselor activitati pe care le desfasuram.

Cafeaua s-a raspandit cu rapiditate, inca de la aparitia sa in Brazilia, in secolul al XVIII-lea, si a ajuns o bautura consumata in intreaba lume. Cand vine in discutie acest subiect, se face remarcata diversitatea plantatiilor de cafea din aceasta tara, cunoscuta pentru varietatea de tipuri de boabe produse aici. Nu mai trebuie sa mentionam faptul ca aceasta bautura, indiferent de sortiment, prezinta calitati deosebite.

Comparativ cu celelalte tari in care se cultiva si se produce cafea, Brazilia este cea in care diversitatea cafelei poate fi corelata cu specii botanice si varietati multiple. De altfel, toti cei care vor efectua o cautare legata de acest subiect vor gasi aceleasi informatii cu privire la varietatea de boabe de cafea Brazilia.

Cele mai consumate sortimente de cafea din Brazilia

Robusta si Arabica sunt principalele sortimente de cafea produsa in Brazilia si, de altfel, cele mai vandute in tara noastra. In fiecare an, acestea doua impart pamantul in doua culori deosebit de aspectuoase, in verde si galben, plantatii ce sunt recoltate de milioane de lucratori. Dupa ce e culeasa, respectiva recolta este depozitata in conditii speciale, apoi in urma unui proces realizat cu cea mai mare atentie este comercializata. Cafeaua din Brazilia este consumata de oamenii din intreaga lume, in cantitati insemnate.

Spre exemplu, un procent de aproximativ 26% din cafeaua produsa in Brazilia consta in cea obtinuta din speciile Robusta. Celalalt procent de 74% este reprezentat de specia Arabica. Ca sa ai satisfactia ca bei cea mai buna cafea,  nu este suficient sa te orientezi dupa aceste sortimente. Intr-o foarte mare masura conteaza si modul in care aceasta este preparata, precum si procesul prin care a trecut pana a ajuns in pachet pe raftul magazinului.

Asadar, atunci cand ramai fara cafea nu mergi pur si simplu in magazin si iei orice gasesti pe raft. Din contra, daca te intereseaza sa savurezi o cafea cu adevarat aromata si buna, trebuie sa alegi atent. Daca nu ai in vedere cateva aspecte esentiale, atunci probabil ca nu vei afla niciodata cum e sa bei o cafea cu adevarat de calitate.

De exemplu, cand vine vorba despre achizitionarea cafelei, cea mai buna solutie pentru mine este magazinul online livadacuceai.ro. Aici gasesc mereu cele mai interesante sortimente de cafea Brazilia, la preturile cele mai bune. Desigur ca ma intereseaza si calitatea acesteia, precum si producatorul.

Sunt de parere ca nu te poti bucura cu adevarat de o ceasca de cafea daca nu stii nimic despre aceasta, despre locul din care provine sau despre proprietatile sale. De aceea, am grija intotdeauna sa ma informez in privinta oricarei marci de cafea pe care am posibilitatea sa o cumpar si astfel, pot apoi sa savurez in liniste fiecare picatura.

Asadar, atunci cand doresti sa cumperi cafeaua, nu uita sa te interesezi in legatura cu aceasta, cu intensitatea pe care o prezinta aroma si locul din care provine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.