La ce sa fiu atent cand amanetez

Daca vrem sa cumparam argint, aur, bijuterii cu diamante sau alte bunuri de valoarea, nu ar fi rau sa incercam si la casele de amanet. Ele cumpara obiecte valoroase si foarte valoroase si sunt frecventate in general de catre cei care au nevoie rapida de o sursa de bani. Am auzit cazuri in care oameni foarte bogati au amanetat deoarece au avut nevoie de sume mari de bani si nu aveau de unde sa faca rost.

Daca si tu ai bunuri de valoare si vrei sa le amanetezi pentru o perioada, iata ce trebuie sa ai in vedere:

  • Pretul

Pretul pe care il primesti pe bunul amanetat este deosebit de important. In mod categoric nu amanetezi pentru ca vrei sa iti lasi undeva obiectele de valoare, ci amanetezi pentru ca ai nevoie de bani. Daca esti din Bucuresti sau Alexandria, preturi foarte bune au cei de la Amanet A.G.S. Ei primesc aur, argint, bijuterii cu diamante, ceasuri de lux, opere de arta, electronice, etc. Treci si pe la ei inainte sa iei decizia finala in privinta amanetului pe care il alegi.

  • Conditiile contractuale

Cand amanetezi si vrei sa iti recuperezi apoi bunul lasat in amanet trebuie sa ai mare grija la conditiile contractuale. Trebuie sa intelegi clar ce anume semnezi. Trebuie sa fii atenta/a la comisioane, la durata contractului, la conditiile impuse in cazul in care vrei sa recuperezi bunul amanetat inainte de termen, etc. Totul trebuie sa fie foarte clar pentru tine si trebuie sa stii exact ce se va intampla in orice situatie.

  • Posibilitatea prelungirii contractului

Totodata trebuie sa vezi care sunt conditiile impuse de casa de amanet in cazul in care vrei sa iti prelungesti contractul. Daca la data expirarii contractului nu ai banii necesari pentru a scoate bunul din amanet si vrei cu tot dinadinsul sa il recuperezi, in mod clar trebuie sa prelungesti contractul.

Acestea sunt cateva aspecte deosebit de importante. Tine cont de ele. Si nu uita de Amanet A.G.S. in cazul in care esti in cautarea unui amanet serios. Pe Casa-Amanet.com vei gasi toate detaliile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.