Acoperis din tigla sau tabla mai sigur, accesorizat cu piese de siguranta

Orice acoperis al casei ar trebui sa includa in planul de realizare sau renovare, pe langa jgheaburi, burlane, piese de etansare si racord, cateva elemente de siguranta precum: cosuri de fum, un sistem de parazapezi, scari de acces pe acoperis, iar in unele cazuri, „intrari” sub forma de trape de aerisire sau ferestre montate pe acoperis etc. Lucrarile de montaj al unui acoperis din tigla sau tabla dureaza in jur de doua saptamani, insa durabilitatea sa in timp ar trebui sa se extinda la cateva generatii. De aceea, este esential sa va puteti baza pe experienta si profesionalismul montatorilor cu care colaborati.

Atunci cand esti proprietar al unui imobil aflat intr-o zona cu trafic intens sau a carui fatada da direct in strada, produsele de siguranta a acoperisului capata o vadita importanta. De ce? Din urmatoarele motive: faciliteaza siguranta celor care efectueaza lucrari de intretinere periodice (preferabil o data la un an, la doi ani), dar si a persoanelor aflate in trecere pe langa cladirea respectiva.

  • Sfartecatoarele de zapada isi demonstreaza utilitatea la incarcarea acoperisului in urma caderilor de zapada, prevenind accidentele cauzate de greutate si de gheata care se poate forma.
  • Scari de acces, podete – pentru intampinarea situatiilor de urgenta, in cazul unui incendiu.
  • Crearea unor deschideri controlate si cu proprietati de etanseitate la apa, sub forma cosurilor de fum, trapelor de aerisire. La proiectele care permit, se pot monta ferestre chiar pe acoperis, o alternativa destul de moderna, in special pentru locuintele rezidentiale contemporane.

Noile profile tigla metalica pentru invelitoare  protejeaza inclusiv structura casei impotriva fenomenelor naturale (ploi, vanturi puternice, ninsoare) : conferind totodata o estetica aparte oricarui acoperis. Bineinteles, mai trebuie tinut cont si de alegerea unor produse de calitate pentru crearea unei substructuri eficiente pentru imbunatatirea izolatiei termice a acoperisului.
 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.