Afla cum sa-ti vinzi masina in 5 pasi simpli

La un moment dat vei lua aceasta decizie, chiar daca e vorba de prima ta masina de care ai ajuns sa te atasezi si cu care te-ai obisnuit de ceva vreme. Doar cand esti pus fata in fata cu situatia reala, iti dai seama ca nu e chiar atat de simplu pe cat pare. Ai de dus la bun sfarsit cateva detalii, motiv pentru care iti explic in detaliu in cadrul acestui articol ceea ce ai de facut.

Mai exact, iti voi enumera in 5 pasi simpli cum sa-ti vinzi masina cat mai usor si cat mai rapid. Citeste in continuare si vei fi lamurit pe deplin. Lasa link-ul de mai sus spre final de articol, in continuare iti voi prezenta varianta aleasa de toata lumea cand se doreste vanzarea masinii.

  1. Ia hotararea ferma de a vinde

Acesta este, probabil, cel mai dificil pas de facut, dupa cum spuneam si la inceput. Ai masina de cativa ani, te-ai obisnuit cu ea si parca nu iti vine sa o vinzi. Cu toate acestea, ai nevoie de bani, fie pentru un alt scop, fie pentru a completa o diferenta si a cumpara un model mai nou si mai practic de autoturism.

Situatiile pot fi din cele mai diverse. Poate ca ti-ai dat seama ca autoturismul pe care il detii nu isi justifica valoarea, mai exact ai o masina prea scumpa, pe care o poti vinde. Cu banii obtinuti iti cumperi o alta, iar cu diferenta poti merge intr-o vacanta sau te poti accesoriza cu alte lucruri pe care ti le doreai de ceva vreme. Intr-un astfel de caz nu are niciun sens sa stai cu banii blocati intr-o masina scumpa.

De cele mai multe ori insa, o masina se vinde pentru ca nevoile se schimba. Se trece de la un anotimp la altul si iti dai seama ca ai avea nevoie de un vehicul mai stabil si mai sigur pentru orice conditii, ori renunti la masina sport pe care o ai, intrucat nu mai este potrivita acum cand ti-ai intemeiat o familie. Mai exista si o alta posibilitate: ai nevoie de bani si nu ai o alta sursa de venit, deci iti vinzi masina.

Cel mai important este sa iei hotararea ferma de a o vinde. Urmatorii pasi decurg apoi de la sine.

  1. Verifica starea tehnica

Aici nu trebuie sa ma intelegi gresit. In momentul in care vrei sa afli cum sa iti vinzi masina, trebuie sa fii constient ca nu va fi vorba de un vehicul care sa functioneze de parca ar fi fost scos recent din fabrica. Asta nu inseamna insa ca vei pune in vanzare o masina care sa aiba defectiuni majore.

E ca si cum ti-ai bate pur si simplu joc de viitorul cumparator, care poate sa renunte instant la ideea de a cumpara chiar imediat dupa test-drive. Asigura-te ca ai facut o verificare tehnica la zi si ca totul functioneaza optim. Nu vei putea vinde o masina care scoate prea mult fum, careia ii patineaza ambreiajul, care scoate zgomote si batai in timpul mersului ori a carei directie nu este bine reglata, deviind in cursul deplasarii.

Inainte de a pune masina la vanzare, asigura-te ca i-ai facut o revizie tehnica detaliata si ca ai remediat orice probleme majore. Dincolo de acestea, micile maruntisuri care pot sa apara in cazul in care mergi impreuna cu un potential client la o inspectie in service vor fi trecute usor cu vederea.

  1. Pregateste masina de vanzare din punct de vedere estetic

Cu totii putem cadea de acord asupra unui aspect foarte important: prima impresie conteaza! Nu are importanta daca incerci sa vinzi o limuzina de zeci de mii de euro sau un autoturism second hand de doar cateva mii, conteaza foarte mult aspectul pe care il are masina in momentul in care ai ajuns cu ea in targ sau ai publicat anunturi si fotografii pe diverse site-uri de anunturi auto.

Ce trebuie sa faci in acest caz? Un detailing interior si exterior se impune, daca iti doresti sa oferi masinii o stralucire apropiata de cea din fabrica. Solutia aceasta poate fi destul de costisitoare, dar va aduce rezultate: vei reusi sa vinzi mult mai repede o masina care are un aspect ingrijit.

Detailingul exterior poate ca nu va aduce acelasi aspect ca al unui autoturism scos din fabrica, pentru ca e normal ca o masina care circula zi de zi sa mai aiba zgarieturi, puncte de vopsea sarita sau unele urme de rugina. Cu un polish, un detailing si o spalare profesionala poti inlatura toate aceste mici defecte.

Va trebui sa acorzi atentie si interiorului, pentru ca nimic nu arata mai mult decat acesta faptul ca proprietarul a avut sau nu grija de masina. Niciun client nu se va apropia de autovehiculul pe care incerci sa il vinzi daca va vedea o tapiterie murdara, cu pete de cafea si arsuri de tigara peste tot. Intr-un astfel de caz, va trebui sa optezi pentru o curatare profesionala a interiorului, fara a uita de micile detalii precum remedierea zgomotelor si scartaielilor din bord, becuri arse, martori aprinsi in bord si alte defecte din habitaclu.

Daca ai inlaturat toate aceste mici defectiuni ce tin de interior si exterior, vei afla ca nu e chiar atat de dificil sa iti vinzi masina. O prima impresie conteaza foarte mult, astfel va trebui sa te ingrijesti si de acest aspect.

  1. Stabilesti pretul corect

Aici gresesc majoritatea proprietarilor de autovehicule. Unii tind sa supraevalueze masina proprietate personala pe care o scot la vanzare pentru ca o cunosc, s-au obisnuit cu modul in care functioneaza, insa aceasta este o parere strict subiectiva. Nicidecum nu trebuie facuta o evaluare din acest punct de vedere, ci tinand cont de trendul pietei, de preturile practicate in cadrul acesteia si de valoarea reala a autoturismului.

Cum poti face pentru a creste valoarea masinii? Elementele de la punctele 2 si 3 te vor ajuta sa ii aduci un plus de valoare prin investitia facuta in functionalitate si cosmetica. Trebuie totusi sa pastrezi un pret realist, fara a subevalua sau supraevalua autoturismul. In acest fel vei putea obtine, ca vanzator, un pret corect, dar si o apreciere din partea cumparatorilor, care se informeaza la randul lor despre piata autoturismelor de vanzare.

  1. Conceperea si publicarea unui anunt

Indiferent daca scrii un anunt pentru a-l lipi pe masina in cadrul unui targ auto pe care il vei vizita, ori daca ai de conceput un anunt virtual pentru a-l publica pe site-uri de specialitate, trebuie sa te asiguri ca oferi cele mai exacte si complete informatii.

De interes major este pentru orice sofer ideea daca a fost platit sau nu timbrul de mediu pentru autoturismul in cauza, dar si puterea motorului, capacitatea cilindrica, consumul sau alte detalii precum dotari si accesorii suplimentare.

Pentru anunturile publicate online, asigura-te ca fotografiezi autoturismul din toate unghiurile si ca imaginile sunt de o calitate buna sau foarte buna. Nu vrei ca un eventual client sa isi faca o imagine gresita asupra masinii pe care vrei sa o vinzi sau chiar sa ai tu de pierdut si sa gasesti greu cumparator pentru ca imaginile oferite sunt de o calitate proasta. Interior si exterior trebuie sa oferi cele mai relevante fotografii care sa arate starea masinii si nivelul de intretinere al aspectului.

Cu ajutorul acestor 5 pasi simpli, vei reusi sa gasesti mult mai repede un cumparator, chiar daca vanzarea unei masini pare o misiune imposibila in zilele noastre, cand toata lumea se plange de lipsa banilor. Nu mai ai apoi decat de finalizat tranzactia si de completat documentele de transfer a proprietatii, acel act de vanzare-cumparare sau altele care ii vor fi necesare viitorului proprietar pentru inmatriculare.

Sfat Bonus: desi nu ar trebui, daca vrei sa sari peste acesti 5 pasi, iti ofer si o varianta mai simpla. In cautarile proprii de site-uri de anunturi auto, am gasit platforma catre care duce si link-ul de la inceputul articolului – cumpar-masini.ro.

Daca te-ai saturat de bataia de cap pe care ti-o aduce vanzarea masinii, de la anunturi publicate pe internet pana la vizite saptamanale in diverse targuri auto, daca ai trecut chiar si prin toti pasii anteriori, de la cosmetizare pana la inspectii tehnice detaliate, si tot nu ai reusit sa vinzi masina, site-ul sus-numit te poate ajuta. Indiferent daca ai o masina de lux, o limuzina, un autoturism din clasa compacta sau un vehicul de familie, il poti vinde foarte usor cu ajutorul acestui website.

Astfel, fara deplasari in plus, fara stres, batai de cap si cheltuieli inutile, vei primi o evaluare corecta a masinii, iar actele de vanzare iti vor fi intocmite gratuit. Cu ajutorul celor de la cumpar-masini.ro am reusit sa obtin un pret bun pentru autoturismul pe care il aveam de doar 1 an de zile. Nu l-as fi vandut, dar mi s-a ivit o alta ocazie, mai exact sa cumpar un model mai nou la un pret foarte bun.

Sper ca te-au ajutat aceste sfaturi, in cazul in care ai luat marea hotarare de a vinde sau de a-ti schimba masina. Nu e un lucru pe care il vei face foarte des, asadar trebuie sa tratezi totul cu maximum de atentie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.