Ambasador în Țara Sultanilor

Era o zi călduroasă de vară, soarele mă atingea blând cu razele lui făcându-mă să mă gândesc la un singur lucru: ce bine ar fi o vacanta în meleagurile Orientului. Îmi amintesc și acum mirosul mirodeniilor din Bazar, Grădina frumos luminată a Vechiului Serai și clădirile pline de poveste ale orașului prin care sau perindat de-a lungul anilor sultanii și minunatele lor ”cadîne”.

VacanteSpeciale.ro-Santorini

Fiecare colț de stradă îți amintește de una din zecile de povești care ți-au încântat copilăria. Eu și gașca mea ne-am fi dorit să ne întoarcem în acest loc de poveste, dar se pare că problemele nu ezitau să apară: unde găsisem un preț accesibil pentru călătoria noastră nu se potrivea perioada în care puteam să ne luăm concediu, pe deasupra programul nostru de călătorie nu se potrivea cu ceea ce aveau ei programat. Din câte ne puteam da seama nu aveam șanse să organizăm un sejur în Orient.

Eram foarte supărată când am decis să caut oferte turism pe internet, astfel am ajuns pe site-ul celor de la Vacanțe Speciale, acolo nu am putut descoperii o ofertă pentru destinația dorită însă am aflat că pot să le dau un mail la adresa office@vacantespeciale.ro și să aflu dacă pe lista lor de oferte se poate adăuga și aceasta. Mai apoi am început să caut alte oferte pe internet și am uitat de mail.

A doua zi de dimineață aveam răspunsul celor de la Vacanțe Speciale cu privire la faptul că excursia noastră a fost acceptată și că trebuie să le aducem avansul pentru a ne programa, nici nu pot să vă spun ce fericită am fost când am citit mesajul, imediat am contactat gașca și am stabilit o întâlnire.

Realizasem o listă cu principalele obiective pe care urma să le vizităm în Istanbul, Turcia. Printre acestea se numărau:

  • Ca primă atracție am ales Catedrala Sfânta Sofia ( Hagia Sophia), denumită și Catedrala Constantinopolului. Am ales această atracție deoarece este una dintre cele mai mari și  frumoase atracții turistice din Istanbul. Pe deasupra ea este una dintre cele mai vechi Catedrale datând din anul 325, fiind construită de către Constantin Cel Mare. Aceasta a făcut parte din vechiul Constantinopol fiind la origine o Catedrală creștină, iar mai apoi fiind transformată de Mahomed în cea mai mare și grandioasă moschee. În prezent aceasta este unul dintre cele mai vizitate muzee din Turcia.20131202 Istanbul 045.jpg
  • Palatul Topkapî este o altă atracție turistică pe care am decis să o vizităm. Acesta ascunde între pereții acoperiți cu aur și pietre semiprețioase  miile de povești ale sultanilor care au urcat pe tronul Istanbulului. Aflat în apropierea Catedralei Sfânta Sofia acesta este o prețioasă comoară a Imperiului Otoman.
  • De pe lista noastră de atracții turistice nu putea să lipsească Moscheea Suleymaniye, aceasta este a doua cea mai mare moscheea a Istanbulului. Această moscheea este realizată la ordinele  Sultanului Soliman Magnificul. Moscheea a suferit foarte multe restaurări fiind de a lungul timpului afectată de mai multe incendii. Cei care doresc să viziteze locul în care au fost înmormântați Soliman I, sultana Hurrem și sultana Mihrimah sunt sfătuiți să facă o oprire la această magnifică moschee.Suleymaniye Mosques.JPG
  • O dată ce ai ajuns în Istanbul trebuie să îți programezi cel puțin o zi pentru a vizita Marele Bazaar, în acest minunat loc vei descoperii peste 3000 de magazine. Fiecare dintre acestea încercând să te cucerească prin produsele oferite. Să nu uităm că vorbim despre un popor care nu ezită să facă reduceri sau promoții și cu siguranță îți va fi foarte greu să vizitezi toate magazinele. O dată ce intri în acesta vei fi încântat de mirosul mirodeniilor proaspete și de strălucirea diamantelor, aici vei găsi tot ce ai nevoie de la haine și până la locuri de joacă pentru cei mici.

Grand-Bazaar Shop.jpg

Datorită site-ului www.vacantespeciale.ro am reușit să devin Ambasador în Țara Sultanilor și să le ofer prietenilor mei cea mai frumoasă vacanță împletită în mirosuri orientale și în povești de neuitat.

*sursă foto Wikipedia și vacantespeciale.ro

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.