Casa de vis ,fara datorii de cosmar

Tocmai a sosit primavara, iar eu si prietenul meu ne-am hotarat sa ne construim o casa de vacanta in Romania . Deoarece suntem adepti ai romantismului , ne doream o mica casuta , cu semineu si vedere spre padure. De altfel am gasit coltul nostru de rai undeva inafara Craiovei, într-o frumoasă zonă împădurită.

Astfel dupa multa munca si ore de calcul am construit mica noastra casuta. Aceasta avea un living mare in mijlocul caruia se afla un semineu de piatra frumos sculptata. Prin geam puteai vedea frumoasa padure ce imprejmuia casa , in cealalta parte era bucataria spatioasa si frumos mobilata, iar la etaj o camera cu vedere la micul rau ce curgea siret printre brazii suri si baia ce avea un jacuzzi perfect pentru momentele noastre de relaxare .

Pentru respectarea naturii ce ne inconjura,  i-am cerut proiectantului sa ne propuna cele mai bune solutii cu privire la izolarea tuturor pereților ce dau spre exterior, a mansardei si a acoperișului. Iar în timpul execuției construirii casei am supravegheat foarte atenți ca aceste soluții să fie puse în practică exact ca în soluțiile ce cu generozitate ni le-a oferit inginerul proiectant.

De asemenea , in timpul constructiei, ne-am asigurat ca folosim cele mai bune materiale de izolare , nu de alta, dar nu doream ca iernile geroase sa ne distruga vacanta si eventual sa ne lase o gaura imensa in buzunar.

 

Astfel ne-am hotarat sa facem un certificat energentic care sa nu  necesite o suma prea mare , pentru ca deja constructia casei ne costase mai mult decat ne-am fi asteptat . Asa am gasit site-ul www.avizez.ro. Acolo am descoperit ca vom lucra cu oameni de calitate , ce au acumulat o experiență foarte mare  de- a lungul celor  18 ani in acest domeniu si care ne pot explica cum ne putem imbunatati confortul casei noastre.

De asemenea eliberarea unui astfel de certificat este foarte rapida , fiind cuprinsa intre 4-24 h de la data vizionarii constructiei. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult deoarece nu ne-a disturbat data intoarcerii in Germania.

Astfel am luat legatura cu un auditor energetic care a vizitat mica noastra constructie , a facut calculele necesare si apoi la o saptamana distanta , ne-a sosit si certificatul .Se pare ca noua noastra casuta se incadra in categoria A , deci puteam fi linistiti in vederea vacantelor de iarna in casuta de vis . Fără nici-un efort am obtinut pentru casuta noastra de vis un certificat energetic ieftin.

Desigur ca acum suntem linistiti in privinta cheltuielilor cu intretinerea acestei case ,caci in privinta utilarii cu masinile electrocasnice am luat numai din acelea care au un consum foarte redus si ne-am axat pe o instalatie de iluminat bazata pe becuri economice,  cele mai recent aparute pe piata.

Astfel ne-am ales cu o casuta romantica si cu consumuri mici pentru urmatorii ani.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2016

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.