Suvenirurile-amintiri din inimile noastre

Cu totii am fost in excursii sau vacante, am vazut locuri noi,  peisaje superbe si am descoperit legende legate de fiecare loc. Eu sunt pasionata de excursii si colectionez suveniruri deoarece pentru mine fiecare suvenir pastreaza adanc in suflet amintiri frumoase, legende si povesti  despre punctele turistice vizitate. Astfel am descoperit pagina Art&Craft care prezinta suveniruri cu spirit romanesc, suveniruri care ne definesc cultura, obiceiurile si legendele, dand viata romaniei de demult. Multe dintre suveniruri sunt facute de catre mesteri populari , avand insa un design modern si contemporan ce aduce generatiile viitoare mai aproape de ceea ce reprezinta romania prin cultura si traditii.

Cautand un suvenir pentru iubitul meu,care este cetatean german si care este foarte atras de traditiile si de cultura romaneasca, am gasit un glob decorativ ce il prezinta pe Vlad Tepes (Vlad Dracul) drept luptator al patriei, aceasta fiind asezat deasupra Castelului Bran. Aceasta este suvenirul pe care i l-as darui cu drag iubitului meu, pentru a ii opri setea de cunoastere si pentru a se delecta cu figurina unuia dintre cei mai cunoscuti printi ai Romaniei. De asemenea iubeste legendele despre Dracula si frumusetea castelului Bran ,acesta devenind un cadou frumos care l-ar face sa isi aminteasca de clipele fericite petrecute in Romania si cu siguranta l-ar convinge sa se intoarca in aceasta tara invaluita in istorie si traditii.

Daca as face parte din echipa Art&Craft as crea statuete care sa prezinte atractii turistice din Romania precum Castelul Bran, Castelul Huniazilor, Manastirea Cozia ,Manastirea Curtea-de-Arges, etc. De asemenea as crea brelocuri, cani sau tricouri pe care sa fie ilustrati marii nostri scriitori precum si cateva versuri sau fragmente din creatiile lor. Astfel am putea arata turistilor adevararata frumusete si cultura romaneasca.

Acest articol a fost scris pentru proba a -2-a din cadrul competitiei SuperBlog Spring 2016

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.