Top 10 cele mai frumoase filme turcesti

10. En mutlu oldugum yer- Cel mai fericit loc (2010)

Povestea cuprinde 2 tineri: o chelnerita si un actor de reclame. Acestia se intalnesc la o petrecere si se indragostesc insa anturajul baiatului nu era unul exemplar astfel cei doi se trezesc cu mafia turceasca pe urmele lor si sunt nevoiti sa ia o decizie care i-ar putea desparti.

9.Mucize- Miracolul(2015)

Filmul cuprinde povestea unui barbat nascut cu un handicap. Acesta traia intr-un sat marginas fara apa potabila sau un drum spre civilizatie. Intr-o zi statul turcesc trimite un profesor in sat insa acesta descopera ca nu exista o scoala. Astfel ca mana la mana cu localnicii construiesc o scoala si incepe cursurile. Pentru tanar aparitia profesorului si casatoria cu o fata foarte frumoasa il ajuta sa isi depaseasca conditia.

8. Ask tesadufleri sever- Dragostea iubeste coincidentele (2011)

Povestea are in vizor o tanara ce visa de mica la dragostea adevarata. Destinul i se schimba in ziua in care ,trecand pe langa o galerie de fotografii, vede o poza ce i se pare cunoscuta. Isi da seama ca fotograful si ea copilarisera impreuna si ajung sa se indragosteasca unul de celalalt. Sfarsitul subliniaza iubirea eterna si nemuritoare dintre cei doi.

7. Seni seviyorum adamim- Te iubesc, barbatul meu! (2014)

Este o poveste de dragoste dintre o frumoasa si talentata fata si un compozitor care a pierdut tot ce avea si se ocupa de pescuit.Acestia se indragostesc si devin un cuplu insa o intamplare tragica ii va desparti pentru totdeauna.

6. Sadece sen – Doar tu (2013)

Povestea incepe cu un fost boxeor  ce are un trecut nu prea placut. Acesta intalneste o fata oarba cu care se imprieteneste dar intr-un final isi da seama ca problema de vedere era repercusiunea greselii lui si isi sacrifica viata pentru ai reda vederea persoanei pe care o iubeste. Iubesc acest film deoarece cuprinde limita dintre putere si slabiciune, dragoste si pedeapsa, durere si iubire precum si dragostea fara limite dintre cei doi.

http://https://youtu.be/HEL4AHsvzwE

5.Donus- Intoarcerea (1972)

Un film vechi dar foarte bine realizat ce prezinta drama a doi tineri ce munceau la mosia unui boier. Acestia ajung sa se casatoreasca si sa isi intemeieze o familie dar indeajunsurile si dragostea obsesiva a boierului pentru frumoasa fata le aduce celor doi un sfarsit tragic. Filmul cuprinde de asemenea vechile obiceiuri turcesti si felul in care scara sociala iti ingaduia orice.

4.Ask sana benzer – Dragostea seamana cu tine(2015)

3. Evim sensin – Tu esti caminul meu  (2012)

Un film turcesc emotionant care ne prezinta o poveste de iubire incredibila, regizata de Ozcan Deniz, acesta specificand ca filmul este realizat special : “Pentru cei care mai cred in dragoste”. Evim Sensin(tu esti caminul meu ) ne prezinta dragostea dintre Iskender, un tanar care munceste pe santier si care de abia traieste de pe o zi pe alta si Leyla, o fata instarita. Cei doi se intalnesc, se indragostesc si se casatoresc. Totul pare un basm pana cand, intr-o zi, visul se destrama, iar dragostea il face pe Iskender sa uite de drama traita in copilarie .

2.Babam ve Oglum -Tatal meu, baiatul meu (2005)

Atunci cand a parasit casa parintilor sai pentru a merge la oras sa-si continue studiile, Sadik nu se mai gandea la o reintoarcere. Firea lui rebela il indemna sa aleaga un alt destin decat cel pe care l-ar fi avut daca ar fi ramas la ferma tatalui sau, Hüseyin. In anii tulburi ai anilor ’70, ca student, si mai apoi ca ziarist de stanga, Sadik se implica in politica, iar asta il face pe batranul sau tata sa-l renege intru totul. Sadik se casatoreste, dar sotia lui moare la nasterea lui Deniz, primul lor copil. Dupa o lunga perioada de necazuri si greutati, Sadik se intoarce in satul natal, impreuna cu micul Deniz, desi stie ca va fi foarte greu sa reinoade relatiile cu tatal sau.

Filmul a fost nominalizat si a gastigat un premiu pentru cel mai bun soundtrack la Words Soundtracks Awards, premiul fiind inmanat compozitoarei  Evanthia Reboutsika.

1. Su ve ates – Apa si focul (2013)

Iar pe primul loc este inca un film regizat de Ozcan Deniz. Acesta a creat filmul dupa propria carte ce ne prezinta un tanar serios care incerca sa fuga de trecut. In timpul sederii sale in America acesta se indragosteste de o tanara. Dupa un timp acestia ajung sa traiasca o intensa poveste de dragoste, insa cand fata ramane insarcinata secretul barbatului ii ajunge din urma si ii desparte. Barbatul alege dragostea desi stie ca aceasta ii va aduce sfarsitul .

Este un film pe care vi-l recomand sa il vedeti pana la sfarsit.

˝ Focul a intalnit apa. Dar nici apa nu s-a evaporat nici focul nu s-a stins. Doar orasul a ars in flacari…˝

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.