Calatorind in timp cu branza si vin

Acum ceva timp ,am fost impreuna cu grupul bloggeri-lor la o degustare de vinuri si branzeturi,mai exact vinurile de Samburesti intr-o combinatie perfecta cu branzeturile fine ale celor de la Delaco toate acestea oferite de cei de la Casa Ghincea

Astfel, involuntar, am calatorit prin timp si am descoperit arome ne mai intalnite. Cum? O sa va povestesc eu….

In urma cu aproximativ 7000 de ani a inceput productia de vin. Unde? In cele mai orientale locuri,mai exact in oaza faraonilor si anume in egipt. Vinul era considerat bautura sacra si  se putea gasii chiar in mormintele faraonilor. Mai tarziu a fost preluat si de greci care, pe langa consum, il utilizau si ca medicament, antiseptic sau era considerat un furnizor de elemente nutritive. Cu timpul acesta a ajuns raspandit pe toate continentele lumii.

De la faraoni ajungem pe continentul sultanilor, mai exact undeva in Orientul Mijlociu. Acolo, spune legenda, intre anii 7000 si 3000 î.Hr. a luat nastere alimentul numit branza.Povestea nu este tocmai adevarata dar aceasta  dezvaluie povestea unui arab misterios ce plecase la drum in desert si isi luse lapte intr-un stomac de oaie petru a bea in timpul calatoriei. Insa cand omului i s-a facut sete si a deschis recipientul a descoperit branza si respectiv zerul. Si uite asa a baut arabul zerul si a mancat branza si de atunci a dat reteta mai departe pentru a ne bucura si noi de descoperirea sa.

Apoi dupa ritmurile orientale, sufletul nostru a dansat lin pe ritmuri de menuet. Gura noastra avea sa guste suava branza Camembert, o branza fina, imprejmuita de mucegai alb nobil,aceasta alaturi de un vin Chardonnay de o rafinitate rara. Toate acestea ne-au purtat departe in Franta, tara romantismului si a distractiei fara sfarsit, a aromelor si a senzualitatii.

Am pastrat in continuare romantismul francezilor in vinul Rose, un vin elegant, romantic, cu note trandafirii pe care l-am asortat cu complexitatea Bavarezilor gasita profund in branza Bavaria Blu,o branza ce combina finetea mucegaiului alb cu duritatea mucegaiului albastru. Astfel aceasta combinatie aduce impreuna aventura si romantismul si ne transforma pe noi, degustatorii, in Paris printul din Troia ce e gata sa isi dea viata pentru iubire.

Mai tarziu am fost martorii senzualitatii, prezentata perfect in combinatia dintre cascavalul afumat si vinul Pinot Noir.Culoarea arzatoare a vinului, taria lui precum si gustul usor intepator al cascavalului afumat,ne-a facut inima sa bata, aducandu-ne aminte de iubirile de demult.

De la senzualitate am devenit luptatori indarjiti .Toate acestea datorita celui mai vechi vin romanesc si anume Feteasca Neagra, vin ce ne aminteste de ai nostrii strabuni si de indarjirea cu care au luptat generatii la rand, dar si datorita branzei Grana Padano, o branza dura ce te face sa te simti pe vechile arene ale romanilor, pregatindu-te sa lupti ca un gladiator adevarat.

Iar la sfarsit ne-am intors in franta alaturi de vinul Cabernet, un vin rosu, intens care cuprinde intense arome de coacaze  si in bavaria cu branza Edelpilz ce prin mucegaiul sau albastru, nobil ne duce pe dealurile insorite ale tinutului bavarez. Astfel aceasta combinatie ne-a revigorat si ne-a facut sa ne intoarcem acasa cu gandul la zilele insorite de vara.

Pentru mine cea mai buna combinatie a fost cea dintre vinul Rose si Bavaria Blu deoarece sunt o luptatoare innascuta si o romantica incurabila.Astfel aceasta combinatie m-a caracterizat complet atat prin senzualitatea vinului cat si prin combinatia dintre fin si dur a branzei.

Datorita celor doi producatori  am avut sansa de a descoperii noi simturi si de a calatorii vigurosi prin timp,de aceea te invit si pe tine sa te regasesti in combinatiile profunde oferite de Delaco si Podgoria Samburesti.

 Traieste,iubeste si simte cu Delaco si Vinurile Samburesti!

 

 

 

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.